Manžel Agáty Hanychové v hledáčku exekutorů: Dopita má bydliště na úřadě

Manžel influencerky Agáty Hanychové, Miroslav Dopita, je veden v exekučním registru. Podle zjištění serveru eXtra.cz vymáhaná částka je téměř 300 tisíc korun. Hanychová ovšem tvrdí, že dluh jejího manžela, který má trvalé bydliště na úřadě, byl již zaplacen.

Na Miroslava Dopitu byly ještě před nedávnem vedeny hned dvě exekuce. Jedna se týkala částky 115 tisíc korun. Ta ovšem byla už před 15 měsíci pravomocně zastavena samotným exekutorem.

ČTĚTE TAKÉ: Princezna Kate porušila tradici. Narozeninovou fotku Charlotte zveřejnila proti zvyklostem

Druhá exekuce pochází z roku 2014, vymáhaná částka činí 297 tisíc korun. Většinu z toho však tvoří úroky. Informace vyplývají z veřejně dostupných dokumentů jediného oficiálního registru Exekutorské komory, které jsou dohledatelné na webu Centrální evidence exekucí, upozornil portál eXtra.cz.

Agáta Hanychová serveru Expres sdělila, že dluhy jejího manžela byly již splaceny. Web eXtra.cz ale upozorňuje, že informaci v pondělí znovu ověřil. Exekuce na vyšší částku dle jejich zjištění stále běží. Kdyby byl dluh splacen, exekuce by v evidenci nebyla vedena nebo by byla pravomocně zastavena tak, jak tomu je u částky 115 tisíc korun.

Podle exekučního registru má navíc Miroslav Dopita uvedeno, že jeho trvalým bydlištěm je Úřad městské části Prahy 6. Již delší dobu ale žije společně s Hanychovou v jejím bydlišti v pražském Suchdole. Proč má tedy trvalé bydliště vedené na radnici, je předmětem spekulací.

Exekutor se neřídí pouze podle adresy uvedené v občanském průkaze. „Pokud má daný člověk bydliště na úřadě, ale exekutor má informace, kde bydlí, může ho navštívit na této adrese,“ řekl Expresu právník, který si přál zůstat v anonymitě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bylo toho moc. David Koller promluvil o odchodu z Lucie i plánech do budoucna

Tagy: