Zlata Adamovská, jak ji neznáte. Exmanžel ji ponížil, lásku snů jí předpověděly karty

Přestože herečka Zlata Adamovská, která slaví 64. narozeniny, patří mezi atraktivní ženy, na lásku měla dlouhá léta smůlu. Životní štěstí našla až krátce po padesátce, když se zamilovala do hereckého kolegy Petra Štěpánka.

Zlata Adamovská se osamostatnila už v sedmnácti letech. Do té doby bydlela v panelovém bytě 3+1 společně s rodiči, bratrem, jeho ženou a jejich dvěma dětmi. Když odešla, od maminky dostala jednu radu: „Jaké si to uděláš, takové to budeš mít.“ A tím se řídí celý svůj život. Zvykla si spoléhat jen sama na sebe, což se jí v životě mnohokrát hodilo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Otec mě chtěl udat a připravit o dceru, vzpomíná Nálepková. Později jí pomohl i buddhismus

Poprvé se vdávala ve dvaceti letech za manažera ze slavného hudebního rodu Vadima Petrova. Bezdětné manželství ale trvalo jen čtyři roky. Jejím druhým mužem byl publicista Radek John, s kterým má dvě děti. Dceru Báru, která vystudovala hispanistiku na Univerzitě Karlově, a syna Petra. Ten si vybral obor produkce. Herečka se s Johnem rozvedla po 26 letech manželství poté, co vyšlo najevo, že jí dlouhé roky tajil svou nemanželskou dceru Terezu. Třetím manželem Adamovské je herec Petr Štěpánek, za něhož se provdala v roce 2013 a žije s ním šťastně dodnes.

Ctitel ji terorizoval

Díky svému půvabu měla celý život spoustu neodbytných ctitelů. Jeden z nich, původem ze Slovenska, za ní dokonce přijel až domů. Když mu neotevřela dveře, ubytoval se před vraty, kde strávil několik dní. „Příjemné mi to vůbec nebylo. Měla jsem strach. Nikdy nevíte, co takový člověk může udělat, co ho může napadnout. Zůstal tam několik dní. Asi mu byla zima nebo dostal hlad, tak se nakonec vytratil. Pak jsme tam po něm zametali vajgly, které tam zanechal,“ prozradila Zlata Adamovská v pořadu 7 pádů Honzy Dědka na TV Prima.

Současného manžela Petra Štěpánka jí pak seslalo snad samo nebe. A vypadá to, že dávná věštba jedné kartářky, k níž zamlada ze zvědavosti zašla, se skutečně naplnila. „Před dlouhými lety mi řekla, že až třetí manžel bude ten pravý. Já kartářkám tedy nikdy nevěřila a nevěřím, ale tentokrát se opravdu trefila,“ svěřila se herečka pro web iDnes. Se Štěpánkem mají krásný vztah, dokonce tvrdí, že se ještě ani jednou nepohádali, neboť se prý oba „vyhádali“ v minulých vztazích. Letos v červnu oslaví desáté výročí svatby.

Dobrodružné výpravy

S Petrem Štěpánkem mají i stejné záliby. Například cestování na vlastní pěst. Role mají přesně rozdělené. Společně vyberou destinaci a pak už je to celé na Zlatě, která vše do detailu naplánuje, zařídí a zarezervuje ubytování. Často přitom jezdí do zemí, kde servis pro turisty není zrovna ideální.

Navštívili už například Indii, Brazílii nebo Keňu, kde Štěpánek Adamovskou požádal o ruku. „Bylo to o půlnoci na Silvestra. Zlatka měla bohužel čtyřicítku horečku,“ přiblížil herec v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. „Já to mám tak často, když je prudká změna teplot. Petr popíjel a najednou spadl na zem na kolena. Říkala jsem si, že přebral a že ho v té horečce asi neodnesu. V tom romanticky vytáhl krabičku, nabídl prsten a jestli si ho chci vzít,“ dodala s úsměvem Zlata.

Tagy: