Manželky mi nikdy nevyčítaly, že nejsem doma. Hudba je pro mě jako droga, říká Petr Janda

Petr Janda v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Petr Janda v pořadu Povídej

Hostem nedělního premiérového dílu pořadu Povídej bude zpěvák a skladatel Petr Janda. „Praotec českého beatu“ vzpomene na své hudební začátky a promluví i o svých životních láskách.

„Každé manželství i dítě jsem si užíval jinak,“ svěřil se moderátorce Radce Červnikové hudebník. Janda byl třikrát ženatý a má celkem pět dětí. Rodinu si ale prý nejvíce užívá až nyní. „Mám konečně čas. Když jsem se totiž poprvé oženil v 60. letech a narodil se mi syn, hrál jsem 250 koncertů ročně. Doma jsem moc času netrávil a navíc mě to obtěžovalo. Furt jsem hrál, chodil po hospodách a večírcích. Byl jsem rozlítaný mladý kluk,“ vylíčil Janda.

Přestože doma moc času netrávil, žádná z manželek mu to prý nikdy nevyčítala. „Moje první manželka Jana byla baletka. Tancovala pětkrát týdně a do určité míry dělala podobnou branži jako já,“ popsal Janda. Výtky podle něj nepřišly ani v následujících dvou manželstvích. „Myslím, že do určité míry chápaly, že má práce nosí do rodinné pokladny nějaký peníz,“ vysvětlil lídr skupiny Olympic.

Dnes už prý muzikantský život zklidnil a času, který tráví doma s rodinou, si cení. „Navíc bydlíme na venkově, kde je jedna hospoda, která je spíše zavřená než otevřená. Už mě večírky ani nebaví. Jsem strašně rád doma, kde jsou dvě děti a manželka. Tvoříme fakt hezkou rodinu a nemůžu si to ani vynachválit. Život je teď úplně jiný. Rodiny si hodně užívám,“ svěřil se zpěvák, který 2. května oslaví 80. narozeniny.

Hudba je pro mě droga

Přiznal výčitky, že se svým starším dětem tolik nevěnoval. S Anežkou a Rozárii teď totiž tráví více času. „Marta mi to nedává najevo a Petr bohužel zemřel, tak ani nemůže. Ale já si to vyčítám v tom smyslu, že jsem to měl dělat jinak. Na druhou stranu, když člověk dělá takovou kariéru a je zakouslý do svého povolání, tak to asi jinak ani nejde,“ zamyslel se.

„Když je člověk tolik zažraný do své vize, všechno ostatní jde stranou. Drogy jsem nikdy nepožíval a nikdy se s nimi nekamarádil, ale hudba je pro mě závislost i droga,“ řekl. Celý rozhovor sledujte v neděli 1. května v pořadu Povídej od 21:30 na CNN Prima NEWS.

Tagy: