Margita popsal poslední hodiny se Zagorovou. Hladil ji po tváři a šeptal konejšivá slova

Štefan Margita napsal láskyplné vyznání své zesnulé manželce Haně Zagorové.

Zagorová by měla být pohřbena v rodinné hrobce na Vyšehradském hřbitově

Štefan Margita svou manželku velice miloval a byl jí velkou oporou. Když se její zdravotní stav začal prudce zhoršovat, nehnul se od ní ani na krok. Držel ji za ruku, hladil ji po tváři a vzpomínal na společně prožité chvíle.

Když bylo Zagorové nejhůře, Margita byl u ní. Podle informací deníku Blesk ji měl držet za ruku, ujišťovat o své lásce, hladit po tváři a šeptat konejšivá slova. Vzpomínal údajně také na krásné chvíle, které spolu za třicet let manželství prožili. Zpěvačka naposledy vydechla v pátek 26. srpna v 11 hodin. Zemřela ve věku 75 let, ani ne dva týdny před svými 76. narozeninami.

Až šest hodin po smrti své ženy byl Margita schopný veřejně promluvit. Na sociálních sítích napsal dojemný vzkaz. „Hani, lásko moje jediná. Děkuji ti za třicet krásných zamilovaných let. Na dnešní 11. hodinu už však nikdy nezapomenu. Strach, úplná beznaděj, že jsem tě navždy ztratil a že už nejsi a nebudeš. Návrat do prázdného bytu mě drásá. Koukám na tvé věci a každý krok mi tě tu připomíná. Miluju tě a navždy budu. Tvůj Štefan,“ vzkázal své manželce Margita.

Podle informací deníku Blesk Hanu Zagorovou hospitalizovali minulé pondělí. „Mění jí krev, ale hlavně dostává silná antibiotika. Snad pomohou, modlím se za ni. Já ji tak strašně miluji,“ rozplakal se začátkem minulého týdne zoufalý Margita.

Svou ženu navštěvoval v nemocnici dvakrát denně. Sílu Zagorové podle něj dodávali také její fanoušci. „Hanka má neuvěřitelnou podporu ve svých fanoušcích. Skládají a posílají jí písničky na její novou desku. Všechny si je v nemocnici poslouchá a má z toho velkou radost,“ uvedl operní pěvec, který až do poslední chvíle doufal, že se jeho milovaná manželka dá ještě do kupy a on si ji za pár dní odveze domů jako obvykle.

Bohužel to se nestalo. Zpěvačce se zřejmě přitížilo, a Margita proto v nemocnici požádal, aby u ní mohl zůstat. „Ředitel Ústavu hematologie a krevní transfuze Petr Cetkovský mi povolil, že mohu zůstat u Hanky celý den a noc,“ řekl.

Tagy:
nemocnice láska manželství zpěvačka úmrtí vzkaz Hana Zagorová Štefan Margita operní pěvec Blesk Ústav hematologie a krevní transfuze Petr Cetkovský