Simonová slaví 95. narozeniny. Od Zemana získala vyznamenání, Slavíka dostala zpětně

Česká Sophia Loren, zpěvačka Yvetta Simonová, která v sobotu oslavila 95. narozeniny, je důkazem toho, že stárnout se dá s grácií. Vypadá stále báječně, uchovává si pozitivní mysl, a i přes svůj věk je neuvěřitelně vitální. Čemu za to vděčí a jak to měla v životě s láskou?

Zlom v životě Yvetty Simonové nastal v době, kdy oslavila čtyřicáté narozeniny. V ten moment se zařekla, že se sebou musí začít něco dělat. „Od té doby každé ráno pravidelně cvičím. Mám takovou svou sestavu na protažení celého těla, trvá to tak půl hodiny. Dříve jsem dělávala i těžší věci, ale po operaci zad už je raději vynechávám,“ prozradila oslavenkyně redaktorovi webu CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zesnulý textař Eduard Krečmar na sklonku života vyměnil manželku za mladou Ukrajinku. Chodila k nim domů uklízet

Vážné zdravotní problémy se jí zatím vyhýbají, za což je vděčná. „Před lety jsem dostala kardiostimulátor a díky tomu mohu zase všechno dělat naplno. Při tom zákroku jsem měla jediný strach. Blížilo se léto a já prosila pana doktora, aby to nebylo vidět na výstřihu. Neuměla jsem si toho budíka nějak představit,“ dodala s úsměvem zpěvačka.

Dvě manželství skončila rozvodem

Během dne má své pravidelné rituály. „Vstanu kolem sedmé, někdy i dříve. Udělám si kávu, já vím, že to není zrovna nejzdravější začátek dne, ale nemůžu si pomoci. Pak jdu cvičit. Následuje druhá káva. Poté sprcha, vlažnou, studenou vodou. To se pak člověk cítí o deset let mladší. Pak zasednu k pianu a rozezpívám se,“ přiblížila Yvetta Simonová, která se během života vdávala dvakrát, ale ani jedno manželství jí nevydrželo.

Prvním manželem byl František Spurný, ředitel Lucerny, se kterým měla syna Tomáše. Rozvedli se po jedenácti letech. Druhým manželem byl hudební skladatel Jaromír Vomáčka. Ani toto manželství, které bylo bezdětné, nevydrželo. Poté se zpěvačka zařekla, že se už nikdy nevdá. Jejím třetím životním partnerem byl dirigent Karel Vlach, v jehož orchestru dlouhá léta zpívala. S ním žila ve spokojeném vztahu až do jeho smrti.

Pěveckého partnera její muži nesnášeli

Během své kariéry vytvořila nezapomenutelné pěvecké duo s Milanem Chladilem. Vystupovali téměř třicet let a tehdy spolu trávili víc času než se svými partnery. „Milanova manželka mě znala, byla ženou v domácnosti, smířila se s tím, že spolu trávíme hodně času, ale chápala, že je to naše práce. S ní problém nebyl. Navíc se pak s Milanem přestěhovali k nám do baráku, bydleli jen o dvě patra níže, takže jsme byli sousedé. Já to měla horší. Ti moji chlapi na Milana žárlili, nesnášeli ho. To víte, byl to hezký kluk, který se ženám strašně líbil. Na něj holčičky stály fronty,“ prozradila Yvetta Simonová.

V roce 2010 obdržela dodatečně Českého slavíka za rok 1962, kdy v tehdy ještě nedělené kategorii zpěváků a zpěvaček, skončila druhá za Waldemarem Matuškou. Před šesti lety z rukou tehdejšího prezidenta Miloše Zemana převzala státní vyznamenání, konkrétně medaili Za zásluhy.

Yvetta Simonová s Josefem Zímou předávají žezlo mladé generaci:

Tagy: