Asi jste na něco zapomněl. Žilková okomentovala možnost Stropnického kandidatury na Hrad

O Martinu Stropnickém, současném velvyslanci v Izraeli, se čím dál více hovoří jako o možném kandidátovi za ANO na Pražský hrad. Podle informací CNN Prima NEWS pro vedení hnutí bude rozhodující, jak by na jeho nominaci reagovala veřejnost v předvolebních průzkumech. Co na dění okolo svého bývalého manžela říká Veronika Žilková?

Manželství Veroniky Žilkové a Martina Stropnického, kteří spolu mají dceru Kordulu, se rozpadlo po osmnácti letech. Rozešli se na začátku letošního roku. Herečka uvedla, že jí manžel oznámení o konci manželství zaslal v e-mailu. Stálo v něm, že už ji nemiluje a omlouvá se jí. Důvodem je zřejmě jeho nová známost, Markéta Horňáková, která na českou ambasádu v Izraeli nastoupila před sedmi lety jako stážistka. Post konzulární asistentky – atašé, získala o pár měsíců později. Její milostný vztah s Martinem Stropnickým má údajně trvat už tři roky.

Když Veroniku nyní kontaktovala redakce CNN Prima NEWS s prosbou o vyjádření k možné kandidatuře Martina Stropnického a otázkami, zda by byl podle ní dobrý prezident a zda by mu dala svůj hlas, odpověděla následující. „Asi jste zapomněl, že manžel požádal o rozvod, opustil rodinu a jsme v rozvodovém řízení,“ reagovala Žilková. Další dotazy už nedovolila. „Myslím, že jsem se vyjádřila jasně. Toto je moje odpověď,“ dodala.

V minulosti byla ráda, že kandidatura na Hrad nevyšla

Jméno Martina Stropnického jako kandidáta na prezidenta se skloňovalo už v době, kdy byli manželé. Jak ale herečka napsala ve své knize Dělte dvěma, nebylo to nikdy tak žhavé. „V nějaké televizní debatě to padlo z Babišových úst: ,Já bych měl kandidáta za ANO, třeba Stropnického.‘ Řekl to, ale myšlenka se zevnitř hnutí dál nepodporovala, bylo to brzy pasé a pak už to přiživoval jenom tisk. Víte, sehnat peníze na kampaň, padesát milionů, to není jen tak. Navíc jsem upřímně ráda, že kandidatura nevyšla,“ přiblížila Veronika Žilková v knize.

Prezident Zeman jí řekl, že Agátu sleduje v bulváru

S prezidentem Zemanem, kterému příští rok vyprší mandát, se Žilková osobně setkala několikrát. Poprvé ho na vlastní oči viděla na letišti ve Kbelích při velmi smutné události, kdy vojenský speciál z Afghánistánu do vlasti dopravil těla čtyř českých vojáků, které zabil sebevražedný útočník.

„Člověka, ze kterého jsme si mnoho a mnoho let, když byl ještě premiér, dělali legraci v Tele Tele. Měla jsem ho hodně nakoukaného z televize, protože součástí Tele Tele bylo i zpravodajství. Často jsme s Michalem Suchánkem vyhledávali zpravodajské záběry, které jsme pak parodicky nadabovali. A když jsem prezidenta viděla osobně při té tragické události, hned mi proletělo hlavou, jak je obrovskej. A druhá myšlenka byla, že ten Geňa ho fakt nedělal špatně. Protože když jsme měli nějakou scénku, kde bylo zapotřebí dělat Zemana, ujal se toho vždycky Richard Genzer,“ popsala herečka.

Na slíbený valčík Zeman nezapomněl

Při dalším setkání na plese Pražského hradu, kam byli s manželem pozváni, ji prezident zaskočil. „Pozdravili jsme se a on mi řekl: „Veroniko, sleduji vaši Agátu v bulváru, držím jí palce, nahánějí ji stejně jako moji dceru.“ Přišlo mi to lidské, v tu chvíli jsem s ním cítila takové rodičovské spiklenectví. Strašně mě potěšilo, že zná mě, nějakou blonďatou herečku, a ví, která dcera ke mně patří. Taky mě zaujalo, že cítí empatii, že máme divoké holky, kterým nedají novináři pokoj,“ prozradila Žilková.

Konverzace pokračovala dál. „Pak mi řekl, že by si se mnou rád zatančil, ale tehdy byl po nějakém pádu, snad uklouzl na koberečku. Ale slíbil mi valčík. Uběhl rok, byl další ples, a tehdy se už o mém manželovi mluvilo jako o možném kandidátovi na post prezidenta. Martin tam seděl jako případný rival Miloše Zemana před jeho druhou volbou a Zeman si pro mě přišel. Nezapomněl, co mi před rokem slíbil, nechal zahrát valčík a při něm mi šeptl do ucha. „Toto není valčík na rozloučenou.“ Také mi řekl, že kdybych měla pocit, že mě příliš objímá, tak je to proto, že lehce padá, ať ho držím. Byl velmi vtipný. Tehdy jsem pochopila, že volby vyhraje. Byl pro všechny silný soupeř,“ uzavřela herečka.

Tagy: