Modelka z dětského domova popsala vztahy s otcem. Je důležité odpouštět, říká Kašáková

Jsem holka z děcáku, říká o sobě modelka Veronika Kašáková, nyní už maminka dvouletého synka. Společně se svým bratrem strávila dětství v jednom z dětských domovů na severu Čech. Pro pořad Showtime ale prozradila, že se jí podařilo dát dohromady vztah s otcem, který byl dokonce na její svatbě. Podle ní je v životě důležité umět odpouštět.

Jako dítě se modelka Veronika Kašáková se svým bratrem ocitla v dětském domově, protože jejich biologičtí rodiče je nebyli schopni vychovávat. Svůj příběh popsala v knize. Jak se ale říká, čas léčí a modelka pro pořad Showtime prozradila, že s otcem se nyní vídá. Dokonce byl i na její loňské svatbě. „Na mojí svatbě řekl, že ten náš život je jako pohádka, že začal špatně a dobře dopadl, všechny nás tam rozbrečel,“ popsala Kašáková.

Naposledy se s otcem viděla ve čtvrtek. „Bylo to strašně hezký, bylo to po hrozně dlouhé době, kdy jsme byli sami. Šli jsme do herny, syn si tam hrál a já jsem tu scenérii pozorovala a říkala jsem si, my jsme nad tím vším úplně vyhráli,“ řekla modelka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrábnul jsem si na dno. Zounar promluvil o bolestivém rozchodu i nové partnerce

„Někdy si myslím, že se taťka opravdu viní za to, co se stalo, a že by si potřeboval odpustit. Ono to zní jednoduše, ale je těžší to udělat,“ dodala. Je podle ní proto důležité, aby i z jejích úst padalo, jak je prospěšné odpouštět. „Ne proto, že bychom jim ty činy nějak promíjeli, ale odpouštět kvůli sobě, protože se sami zbavíte té nenávisti a zlosti,“ vysvětlila modelka. Dodala, že minulý týden navštívila děti v domově. „Říkala jsem jim: Napište těm rodičům sprostý dopis, ale neodesílejte ho, půjdeme ho spolu spálit nebo ho zakopeme, aby se ty emoce dostaly ven,“ sdělila Kašáková.

Své pocity prý zvládla i díky terapii. „Někdy se říká, že tak dlouho, jak jste se takto cítila, tak stejnou dobu vám potrvá, než to úplně vymizí. Ale já jsem deset let chodila pravidelně na terapii, kde jsem mohla své dětství otevírat, zpracovávat, propouštět a strašně mi to pomohlo,“ přiznala Kašáková.

Pro pořad Showtime prozradila i své plány do budoucna. „Teď se v nadačním fondu věnujeme prostředí dětského domova jako takového, protože jsme ze směru pedagogů a ředitelů zachytili myšlenku, že prostředí je v mnoha dětských domovech opravdu toxické,“ sdělila Kašáková s tím, že za to leckdy mohou konflikty mezi vychovateli. „Není to o tom, že by byli špatní vychovatelé, ale mohou tam být napjaté vztahy mezi personálem,“ uzavřela.

Tagy: