Jaké byly nejkrásnější Vánoce Ivety Bartošové? Ty se Štaidlem. Se sestrou se nesnášela

Zpěvačka Iveta Bartošová, která před čtyřiceti lety odstartovala svoji profesionální kariéru a jejíž život provázely vzestupy i pády, vánoční svátky milovala. Nejraději vzpomínala na ty, které prožila se synem Arturem a Ladislavem Štaidlem.

Nejkrásnějším životním dárkem pro Ivetu Bartošovou bylo narození syna Artura, kterého měla s hudebníkem, producentem a podnikatelem Ladislavem Štaidlem. Na svět přišel v říjnu 1996, vánoční svátky o dva měsíce později pro ni byly nezapomenutelné. „I jako malá jsem doma měla moc hezké Vánoce, ale těmhle se nic nevyrovnalo. To byly pro mě ty nejkrásnější Vánoce. Byli jsme tři, konečně rodina. Bohužel to takhle bylo poprvé a také naposledy,“ líčila Iveta ve své autobiografické knize. Se Štaidlem se poté rozešli a v jejím životě už nic nebylo tak jako dříve.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tajemství manželství Ivety Bartošové a Jiřího Pomeje. Měli čekat miminko, holčičku Sofii. Dopadlo to tragicky

Se sestrou se nemusela už od dětství

Iveta měla dvojče – sestru Ivanu – a o dva roky staršího bratra Lumíra, s kterými vyrůstala. S bratrem ji pojil velmi hezký vztah. „Vystudoval střední školu a odešel ke své současné ženě. Má úžasnou rodinu, skvělou manželku, vyženěného syna a k tomu svoje dvě nádherné holčičky. Byl první, kdo se z nás tří oženil. Vídáme se vždycky moc rádi, brácha je totiž opravdu zlatý. A já jsem ráda, že má takovou ženu, jakou má, i když domácnost u nich vlastně řídí jeho manželka. Protože táta bráchovo sebevědomí dost poznamenal, a tak je dobře, že takovouhle ženskou má – potřebuje ji,“ sdělovala o něm zpěvačka v knize Neměla jsem se narodit.

Své dvojče, sestru Ivanu, ale příliš v lásce neměla. Nerozuměly si už odmalička. „Každá jsme úplně jiná. Moje sestra měla pořád navrch a mně připadalo, že ona může všechno, zatímco já si všechno musím oddřít. A také jí toho hodně procházelo. Vždycky. S naší maminkou má dodnes velmi silný svazek a já si s ní kvůli sestře rozumím hůř. Sestra nenáviděla, že jako dvojčata musíme chodit stejně oblékané. Maminka se samozřejmě vždycky moc snažila, aby nám to slušelo. Šila na nás i pletla a byla to taková opravdová máma, která chce, aby její dvojčátka byla stejná a pěkná. Už od dětství jsme měly úplné jiné zájmy,“ popisovala Iveta Bartošová v knize.

Sestra Ivana byla rovněž úspěšnou zpěvačkou a v letech 1988 až 1991 se v anketě Zlatý slavík umísťovala okolo dvacátého místa.

„Já jsem se jí neustále snažila pomoci, přestože ona chtěla zpívat jenom proto, že zpívám já. Jenže i když jsem jí pomáhala s kariérou, šla prakticky proti mně. Lidi, se kterými jsem přestala spolupracovat, začala používat jako zbraň proti mně. Respektive oni začali jako zbraň používat ji. Ale jí to dělalo docela dobře,“ zmiňovala v knize Iveta.

Společný duet a turné. Dělala scény, tvrdila Iveta

V roce 1996 spolu nazpívaly duet nazvaný S láskou, který vyšel na Ivetině albu Čekám svůj den. Poté se Ivana objevovala na Ivetiných koncertech jako host. „Nazpívala jsem s ní duet, jezdila po turné a ona mi tam dělala neuvěřitelné scény. Vydržela být v pohodě třeba pět, šest koncertů a poslední dva tři koncerty mi začala dělat scény, že jako host nevystoupí. Důvod? Vadilo jí, že v tomhle je ta druhá,“ tvrdila Iveta Bartošová.

Ivana Bartošová od roku 1997 žije ve Švýcarsku, kde se vdala a usadila natrvalo. Žádosti o rozhovory odmítá a s médii nekomunikuje. Lumír Bartoš žije s rodinou na Moravě a také on o mediální pozornost nestojí.

MOHLO VÁM UNIKNNOUT: Fotbalista David Limberský ukázal svůj vánočně vyzdobený luxusní dům. Jaký letos mají stromeček?

Tagy: