Vstávání je utrpení, říká Ledecká. Trenér po ní chce, aby jezdila jako chlapi a přibrala

Ester Ledecká byla hostem pořadu Show Jana Krause.

Show Jana Krause (18) - upoutávka

Moderátor Jan Kraus ve své show přivítal českou královnu zimních sportů Ester Ledeckou. Olympijská vítězka neskrývala radost z pozvání i z čokoládového dortu, který na ni ve studiu čekal. Vylíčila, jak probíhá její trénink a svěřila se, proč po ní trenér chce, aby přibrala.

„Jsem ráda, že jste mě pozval, to je vždycky dobrá známka, že se mi sezona povedla a je všechno v pořádku,“ řekla směrem ke svému hostiteli sportovkyně, která získala na letošní olympiádě v paralelním slalomu na snowboardu zlatou medaili a celkem pod pěti kruhy oslavila už třetí triumf.

„Na lyžích mám dva trenéry, fyzioterapeuta, servisáka a maminku s tátou, když přijedou, a na snowboardu jednoho trenéra, fyzioterapeuta a servisáka,“ vyjmenovala při krájení dortu, kdo všechno tvoří jádro jejího týmu. Když se jí něco nepovede, hledá prý problém vždy nejprve u sebe.

Českou královnu zimních sportů také velice potěší, když se od Krause dozví, že jeho žena Ivanka kvůli tomu, aby viděla přímý přenos z jejího sjezdu, dokonce v noci vstává.

„Můj trenér pořád chce, abych přibrala,“ svěřila se Ledecká, když přemýšlela nad odpovědí na otázku, zda musí v sezoně držet nějakou speciální dietu. „Mně to ale nejde, pořád mám nějakých 69 nebo 70 kilo od 15 let.“ K tomu, že by jí kila navíc pomohla ve zvýšení rychlosti jízdy, je prý skeptická.

Má ráda všechny medaile

„Zase bych s sebou musela tahat daleko víc kil – když dělám tu zatáčku, tlačí to na mě ještě víc,“ zvažovala nahlas a prozradila, že se upřímně raduje nejen z olympijských medailí. „Novináři vždycky o mně řeknou, že olympijské zlato je pro mě nejcennější, aniž by se mě zeptali… tak ne, já mám ráda všechny medaile!“ řekla rozhodně.

I když zima už dávno skončila, je Ledecká stále v aktivním tréninku. „Jezdíme trénovat na ledovce, a abychom stihli ten dobrý sníh, ten ještě po ránu zmrzlý, tak musíme vstávat třeba v půl čtvrté ráno a jít na kopec. A já nejsem žádný velký vstávač, takže je to pro mě utrpení,“ posteskla si moderátorovi, který poté vyjádřil své plné pochopení.

Aby byla schopná tento rytmus držet, musí prý chodit spát v osm. „Večerní sníh už je takový rozbředlý a trenéři ho nemají rádi. Já bych byla i pro ten rozbředlý,“ dodala se smíchem, ale jinak se prý se svými trenéry nijak zvlášť nepře.

„Já s nimi většinou souhlasím, nediskutuju. Vybírám si trenéra už takového, že vím, že mi řekne něco, co mi pomůže. Teď mám poměrně nového – dva roky – italského trenéra, který dříve trénoval Nora Aksela Lunda Svindala, a ten má opravdu co říct. Je hrozně zajímavé slyšet jeho názory, protože on dřív trénoval jenom chlapy, kteří mají zase trochu jinou stopu, jsou agresivnější, takže po mně chce, abych to taky zkoušela, což je zajímavé, ale občas dost složité,“ dodala Ledecká. Celý rozhovor si můžete poslechnout v Show Jana Krause ve středu 11. května ve 21:35 na Primě.

Tagy: