Někdy jsou kozy důležitější, říká Ramba o roli ve Svěrákově filmu. Překvapila reakcí manžela

Herečka Tereza Ramba v 7 pádech Honzy Dědka

Tereza Ramba v 7 pádech Honzy Dědka

Herečka Tereza Ramba, rozená Voříšková, je ve filmové branži známá tím, že se před kamerou nesvléká. Když jí však zavolal režisér Jan Svěrák s nabídkou na skvělý scénář, rozhodla se udělat výjimku. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka přiznala, že zprvu váhala. Rozhodnout se jí ale nakonec pomohl její manžel a choreograf Matyáš Ramba.

„Patnáct let jsem říkala, že se nesvlékám, protože mě štvalo, že v mém prvním filmu bylo něco trošku vidět a furt to na mě vytahovali. Patnáct let, rok co rok. A pak zavolal Honza Svěrák, že má skvělej scénář. Říkal: ‚Skvěle bys to hrála, ale je tam hodně nahato, furt.‘ Chtěla jsem, aby mi to dal přečíst. Nechtěl, říkal, že se stejně nesvléknu. Tak jsem mu napsala, že někdy je důležitější spirit než kozy. A on mi napsal: ‚Někdy ne.‘ Přečetla jsem si to. Nádherný poetický scénář Zdeňka Svěráka. A musela jsem uznat, že někdy jsou opravdu důležitější kozy než spirit,“ přiznala Ramba moderátorovi Honzovi Dědkovi.

Než udělala definitivní rozhodnutí, poradila se nejdřív se svým partnerem. „Šla jsem za manželem, co si o tom myslí. Přečetl si to a řekl: ‚Super, máš to v topu, kdy jindy, když ne teď.‘ Říkám vám to zkráceně, protože vás v tomto století nechci zdržovat svýma prsama,“ vtipkovala v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

ČTĚTE TAKÉ: Náš svět je kompletní. Bývalá tenistka Cibulková porodila holčičku, dostala krásné jméno

„Pak volal Honza, že to dá na desetimetrový plakát, ale jenom s mým svolením. To on tak dělá, že to udělá jen se svolením, ale v podstatě je to direktivní rozkaz. Zase jsem šla za manželem a on řekl: ‚To je bomba! Vždyť jsi nádherná! Kdy jindy to chceš vydojit, když ne teď.‘ Začala jsem na to koukat úplně jinak a má pravdu a je mi líto, že mi to neřekl dřív. Ten plakát je podle mě pěkný. Vzbudil strašně moc emocí – i negativních. Ale já jsem na ně nedala,“ prozradila okolnosti vzniku plakátu k filmu Betlémské světlo, kterým nedávno šokovala.

Ve filmu se odhalovala při milostných scénách se svým bývalým přítelem Vojtěchem Kotkem, který se o jejím těle vyjádřil ve vtipu v tom smyslu, že se za doby, co se neviděli, změnilo. „Hajzl, je drzej, to je neuvěřitelný. To je fakt přes čáru, to jsem mu taky hned řekla. Byla jsem naštvaná až do svačiny. Byly chlebíčky s majolkou. A chci říct veřejně, že se nic nezměnilo. Je to všechno v perfektním topu, všechno,“ rozčílila se na oko Ramba.

Disky jsou mi ukradený

Na natáčení přijela rovnou z Krkonoš. Cestu chtěla odřídit, rodina jí to ale rozmluvila. „Řídím skvěle. Naučil mě to Maty a teď mě chce přihlásit k nějakému pánovi, ale bojí se, aby mi nevzali řidičák. Také nechce, abych řídila, když mám děti, což mě uráží. Já řídím výborně,“ posteskla si rodačka z Prahy.

„Třeba před několika dny jsem chtěla jet z hor, jeli jsme všichni, ale nevím, proč chtěl řídit tchán. Říkal, že bychom přijeli za tři hodiny. Jezdím pomalu. Pomalu, ale bezpečně. Matymu třeba vadí, když jedu na dálnici osmdesát. Ale já jezdím pomalu, protože se fakt bojím. Nepotřebuju tu být z Krkonoš za hodinu třicet jako tchán. Nebourám, občas odřu nějaký ten disk. Mně jsou disky úplně jedno. Matyho nejčastější věta ale je: ‚Tohle tady nebylo,‘“ popsala svoje řidičské umění oblíbená herečka.

Tereza Ramba byla v dětství tanečnicí folklorního souboru Valášek. Ve filmu se poprvé objevila, když si ji režisér Karel Janák vybral do role jedné z vodaček pro svůj film Rafťáci (2005). Od té doby hrála například ve filmech Venkovský učitel, Peklo s princeznou, Bobule, Laputa, Po strništi bos a Chata na prodej. Objevila se i v řadě televizních seriálů a prosadila se i na divadelních prknech.

Celý rozhovor v 7 pádech Honzy Dědka sledujte zde:

Tagy: