Nová představitelka Sněhurky nenávidí původní verzi. Prince nazvala strašidelným stalkerem

Nový hraný remake Sněhurky by měl přijít do kin v roce 2024. Už teď ale čelí mnohým kontroverzím. Naposled šokovala dvaadvacetiletá představitelka hlavní role Rachel Zeglerová přiznáním, že animovanou pohádku z roku 1937 nesnáší. A o princi se vyjádřila jako o „stalkerovi“.

Studio Disney v posledních letech začalo produkovat řadu hraných remaků animovaných klasik. Po Popelce, Krásce, Mulan, Jasmíně i Ariel začalo připravovat i film o nejstarší princezně Disney – Sněhurce. Tu má ztvárnit herečka Rachel Zeglerová, držitelka Zlatého glóbu za výkon ve filmové adaptaci West Side Story z roku 2021.

Když byla herečka v rozhovoru pro zpravodajství Extra TV tázána na odlišnosti nové verze od původní předlohy, herečka se rozvášnila: „Původní kreslený film vyšel v roce 1937 a velký důraz byl kladen na milostný příběh s mužem, který ji doslova pronásledoval, což je zkrátka divné,“ nešetřila kritikou.

„Takže jsme to tentokrát neudělali. Máme odlišný přístup. Myslím, že mnoho lidí bude milostný příběh očekávat jen proto, že jsme do filmu obsadili chlapa. A každý bude mít nějaké domněnky. Ale jestli najde, nebo nenajde lásku, může kdokoli hádat až do roku 2024,“ uvedla a zažertovala, že všechny scény jejího kolegy Andrewa Burnapa, který ztvárňuje prince, mohou být z filmu odstraněny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dětská herecká hvězda Michaela Kudláčková prozradila výši honorářů. Za co je utratila?

V rozhovoru pro Variety Zeglerová navíc naznačila, že chce Sněhurku vykreslit jako ženu, která nečeká, až ji zachrání princ, a nesní o skutečné lásce. „Stane se vůdkyní, o které její zesnulý otec řekl, že jí může být, pokud bude nebojácná, odvážná a upřímná.“

Její slova naštvala řadu fanoušků původní verze. „Není antifeministické chtít se zamilovat, chtít se vdát, chtít zůstat doma. Žádná z těchto věcí vás nečiní méněcennými,“ argumentovala jedna z uživatelek na TikToku. Další označila Zeglerovou za samolibou.

Mnoho lidí ovšem podráždilo už samotné obsazení latinskoamerické herečky do role dívky, která má mít „kůži bledou jako sníh“. Zeglerová se tak musela vypořádat s řadou rasistických komentářů. Sama přiznala, že ani ona sama nikdy nedoufala, že by ji mohli podobnou roli nabídnout. Fanoušky pohádky také před pár měsíci pobouřila fotka, která ukazuje trpaslíky jako „kouzelné bytosti“ všech možných velikostí a pohlaví.

Novou adaptaci Sněhurky má pod taktovkou režisér Marc Webb a scénář napsaly Erin Cressida Wilsonová s Gretou Gerwigovou, která má na svědomí filmový hit posledních týdnů Barbie.

SLEDUJTE TAKÉ: Film Barbie režisérky Grety Gerwigové spustil diskuzi ohledně fenoménu této panenky

Tagy: