Žádný další film už nebude. Nechám si zvětšit hrobku, vtipkoval režisér Troška

Král českých komedií Zdeněk Troška pověsil řemeslo na hřebík.

Režisér Zdeněk Troška končí s filmem

Král českých komedií Zdeněk Troška pověsil řemeslo na hřebík. A řekl, že už nikdy nevystoupí ani na televizní obrazovce. Pro pohádkovou řadu 7 pádů Honzy Dědka však prý udělal poslední výjimku.

Zdeněk Troška byl jedním z hostů pohádkového dílu show 7 pádů Honzy Dědka na zámku Sychrov. Získat ho ale nebylo jednoduché. „Rozhodl jsem se, že už nikdy nebudu vystupovat v televizi. Ale tím, že jsme tady na zámku, tak jsem říkal, že to musím. Jinak by to nebylo,“ svěřil se Troška.

Režisér se rozhodl definitivně přestat pracovat, a to i přes protesty fanoušků. „Lidi nadávají. Potkávají mě a říkají: ‚Pane Troška, to snad nemyslíte vážně. Na co budeme koukat v televizi? Ty vaše pohádky nebo komedie máme rádi.‘ Skončil jsem, tvá Máňa. Šest let v důchodu, příští rok sedmdesát,“ míní Troška.

Ačkoliv ví, že sedmdesát není žádný věk, tak ze svého rozhodnutí odmítá ustoupit. Co tedy dělá, když nepracuje? „Nic. Víte, co je úžasný na důchodu? Že už nic nemusím. Ráno vstanu, nasnídám se, po snídani se těším, jak si po obědě krásně zdřímnu. Pak jdu ke svačince, něco přečtu, nebo se jinak flákám, pak se navečeřím a jdu spát,“ přiblížil svůj denní harmonogram.

Následně uvedl, že má jeho rodina opravené dvě hrobky. „Mohu si vybrat, kde budu spát. Jedna hrobka je za druhou, tudíž je nechám prokopat a budu mít hrobku 1+1,“ vtipkoval. A i přesto, že už nic nedělá, rád si někam vyjede.

„Teď pojedu dvakrát do Itálie, to mám rád. Ale stejně nejlepší je to v Hošticích,“ vzkázal s odkazem na obec, ve které vyrůstal a jíž zpropagoval například ve své známé trilogii Slunce, seno.... Dodal, že právě v Hošticích vyleze na Sosnovec nebo seběhne k jezu. „Co chcete víc, božínku?“ uzavřel.

Tagy: