Obermaierová o Hadrbolcové: Smrt pro ni byla vysvobozením. Telefon přestala zvedat už dávno

Do hereckého nebe odešla legendární herečka Zdena Hadrbolcová. V kinematografii zanechala výraznou stopu. Natočila desítky slavných filmů, dokonale dokázala ztvárnit role vážné i komické. Smrt nezapomenutelné umělkyně zdrtila i její blízkou kamarádku, herečku Jaroslavu Obermaierovou. Při vzpomínce se neubránila slzám.

Se Zdenou Hadrbolcovou se Jaroslava Obermaierová často potkávala před kamerou, díky čemuž se staly kamarádkami. Bývaly spolu v pravidelném kontaktu, před časem se ale Zdena odmlčela. „Věděla jsem, že je na tom chudák velmi špatně. Před časem jsme si volaly, pak už jsem se jí dovolat nemohla a tušila jsem, že je to asi moc špatné. Je mi to hrozně líto. Smrt je pro ni vysvobozením,“ uvedla Obermaierová se slzami v očích pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Svatba, dítě, pak krutá rána. Jaroslav Drbohlav z Tří oříšků pro Popelku umíral mladý a slepý

Osobně se naposledy viděly před pandemií koronaviru. „Pak se to její zdravíčko zhoršilo a už nebyla možnost se setkat. Zůstaly jsme alespoň v kontaktu telefonickém. Pak už ale to její číslo přestalo fungovat... Bude mi moc chybět,“ povzdechla si Obermaierová.

Po mozkové mrtvici ochrnula

Vzpomínat na ni bude nejen jako na vynikající herečku, ale i člověka. „Byla to skvělá žena, velmi ráda jsem s ní točila a trávila čas. Rozuměly jsme si spolu. Je jí strašná škoda,“ prozradila ještě se smutkem v hlase.

Hadrbolcová se dlouhá léta těšila dobrému zdraví. V plné síle ještě oslavila osmdesáté narozeniny. Tehdy šla z role do role a byla neuvěřitelně akční. Měla své tradiční rituály, které jí pomáhaly udržovat se v dobré kondici. Byla neustále v pohybu, chodívala plavat a na dlouhé procházky. Pak ji ovšem postihla mozková mrtvice, ochrnula a po měsíčním pobytu v nemocnici byla převezena do soukromé léčebny dlouhodobě nemocných, kde nakonec ve věku 86 let zemřela.

VIDEO: Zemřela herečka Zdena Hadrbolcová

Tagy: