Hvězdu snímku X-Men zabila zrádná nemoc. Teprve 42letý Canto vážné problémy tajil

V pouhých dvaačtyřiceti letech zemřel mexický herec Adan Canto. Umělec, který se proslavil zejména v seriálu Uklízečka či filmu X-Men: Budoucí minulost, podlehl rakovině slepého střeva. Smutnou zprávu potvrdila pro CNN hercova mluvčí Jennifer Allenová.

Adan Canto skonal v pondělí 8. ledna po dlouhém boji s rakovinou slepého střeva. O jeho diagnóze veřejnost dlouho nevěděla, herec ji držel v tajnosti.

„Koho v životě potkal, toho změnil,“ vzpomínala Allenová v oficiálním prohlášení, které má k dispozici web CNN. „Mnohým bude velmi chybět,“ doplnila.

ČTĚTE TAKÉ: Na plátně ji miloval každý muž. Herečka Morganová je po smrti, 11 dní o ní nikdo nevěděl

Canto se narodil v roce 1981 v Ciudad Acuña v mexickém státě Coahuila. Vyrůstal však v Texasu. V 16 letech kvůli kariéře opustil rodiče a v metropoli Mexico City působil jako muzikant. Napsal i několik písní pro tamní filmy. Po několika výstupech v reklamách si ho režiséři vyhlédli pro hlavní roli v dramatickém seriálu Kevina Williamsona Stoupenci zla z roku 2013, připomněl server Deadline.

Následovaly role v sitcomu stanice ABC Mixology, v kriminálním dramatu společnosti Netflix Narcos, Blood & Oil, Uklízečka nebo seriál Druhá šance. Do povědomí diváků se zapsal i díky seriálu Prezident v pořadí, v němž si zahrál viceprezidenta Aarona Shoreho. Cantovou nejvýraznější filmovou rolí bylo ztvárnění superhrdiny Sunspota ve snímku X-Men: Budoucí minulost z roku 2014.

„Zpráva o úmrtí Adana Canta nás zdrtila. Byl to skvělý herec a drahý přítel, kterého jsme měli tu čest mít v rodině Warner Bros. Television a Fox Entertainment od jeho amerického debutu v seriálu Stoupenci zla před více než deseti lety,“ uvedly ve společném prohlášení společnosti Warner Bros. Television a Fox Entertainment.

„Naposledy rozzářil obrazovku svým silným výkonem v seriálu Uklízečka. Je to pro nás nepochopitelná ztráta a truchlíme po boku jeho blízkých. Adan nám bude velmi chybět,“ doplnily.

Canto po sobě zanechal manželku Stephanie Ann Cantovou a dvě děti, Romana Aldera a Eve Josephine.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krampol z nemocnice. Sekl jsem sebou kvůli kolenu, média píšou nesmysly. Těší se na další roli

Tagy: