Supermodelka 80. let odhalila rakovinu kůže náhodou. Ukázala fotky po vyoperování nádoru

Americká herečka a supermodelka Christie Brinkleyová na sociální síti odhalila, že jí bylo diagnostikováno zákeřné onemocnění. Že má rakovinu kůže, přitom zjistila úplnou náhodou. Doprovázela totiž jednu ze svých dcer na běžnou kontrolu k lékaři a při této příležitosti si nechala zkontrolovat podivnou tečku na obličeji. Nyní už má za sebou zákrok, při kterém jí byl nádor odstraněn.

Kdy přesně byla u supermodelky Christie Brinkleyové objevena rakovina kůže, není zřejmé. Na sociální síti však prozradila, že ji zachránil rychlý zákrok. „Dobrou zprávou pro mě je, že jsme bazocelulární karcinom zachytili včas,“ napsala v příspěvku na Instagramu, ke kterému přiložila tři fotografie.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela téměř v přímém přenosu. Dívka po čtyři roky s fanoušky sdílela svůj boj s rakovinou

Hvězda modelingu 80. let fanouškům ukázala, jak vypadá její obličej po úspěšném vyoperování nádoru. „Měla jsem skvělé doktory, kteří mi rakovinu odstranili a zašili mě k dokonalosti,“ poznamenala modelka, která začátkem února oslavila sedmdesáté narozeniny.

Že trpí rakovinou kůže, zjistila Brinkleyová náhodou. Doprovázela totiž jednu ze svých dcer na prohlídku u lékaře, který kontroloval každou pihu lupou. „Nebyla to moje prohlídka, takže jsem nechtěla nic říkat, ale úplně na konci jsem ho poprosila, jestli by se mi mohl podívat na malou tečku, kterou jsem objevila, když jsem si nanášela podkladovou bázi pod make-up,“ uvedla Brinkleyová, jež v minulosti několikrát zdobila obálku časopisu Sports Illustrated.

I když zprvu nechtěla lékaře svým problémem zatěžovat, bylo štěstí, že tak udělala. „Podíval se na to a hned věděl, že je potřeba biopsie,“ napsala supermodelka. Zároveň apelovala na lidi sledující její účet, aby si také došli na kontrolu k lékaři, nic nepodceňovali a chránili se před sluncem.

Bazocelulární karcinom (též bazaliom) neboli BCC je nejčastější formou rakoviny kůže a nejčastěji se vyskytujícím typem karcinomu vůbec, uvádí webová stránka Skincancer. Hlavní příčinou vzniku BCC je vystavení kůže ultrafialovému záření buď ze slunce nebo ze solária.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ivan Hlas exkluzivně o boji s rakovinou: Dost drsné chvíle. Hrozilo, že už nikdy nebudu mluvit

Tagy: