Zemřela téměř v přímém přenosu. Dívka po čtyři roky s fanoušky sdílela svůj boj s rakovinou

Tiktoková hvězda Leah Smithová zemřela ve 22 letech po čtyřletém boji s rakovinou, informuje Daily Mail. Svůj boj se zákeřnou nemocí žena z Liverpoolu zdokumentovala na sociálních sítích a nasbírala přitom přes půl milionu sledujících.

Smrt tiktokové hvězdy Leah Smithové oznámil v pondělí její přítel Andrew. „Tohle je vzkaz všem, kteří Leah sledovali nebo jí poskytli podporu či milé komentáře. Se smutkem musím oznámit, že dnes kolem půl dvanácté odpoledne zemřela,“ řekl zdrcený přítel ve videu zveřejněném na TikToku.

ČTĚTE TAKÉ: Pigcasso měla skončit jako slanina. Svět oplakává prasečí malířku, zvěčnila i prince Harryho

Leah Smithová trpěla Ewingovým sarkomem, což je vzácná forma rakoviny, která postihuje kosti a měkké tkáně, informuje Daily Mail. Nejčastěji se objevuje u dětí a osob mladších dvaceti let.

Nemoc byla mladé ženě diagnostikována na podzim 2019. Tehdy si stěžovala na dlouhodobé bolesti zad. „Chtěla jsem založit TikTok, abych ukázala svou cestu a svůj život s rakovinou – jeho vzestupy a pády,“ vysvětlovala Smithová své rozhodnutí zdokumentovat svůj boj se zákeřnou nemocí na sociální síti.

Na svůj profil Smithová nahrávala taneční a komediální videa a aktuální informace o svém boji s rakovinou. Jeden její příspěvek shlédlo více než 4,5 milionu lidí. Minulý měsíc v emotivním videu prozradila, že jí doktoři oznámili, že její léčba bohužel již nezabírá.

Den před smrtí zveřejnila její nejlepší kamarádka video, kde popsala její stav. „Leah je nyní na konci života a není schopná se hýbat ani mluvit. Reaguje však na nás a ví, že tu jsme,“ sdělila kamarádka.

Když byla zpráva o Leahině smrti oznámena, na TikToku se vzedmula velká vlna podpory její rodině a přátelům. Od pondělního večera se pod Andrewovým videem objevilo téměř 50 000 vzkazů, píše Liverpool Echo.

„Leah byla krásná uvnitř i navenek. Nikdy na tebe nezapomeneme,“ napsal jeden z uživatelů. „Odpočívej v pokoji, krásko. Naučila jsi mě být silná i v těch nejtemnějších chvílích a navždy zůstaneš v mé paměti. Odpočívej v pokoji,“ okomentoval video další uživatel.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vítej na síti X, jeskynní muži. Internet se baví výpadkem sítě Facebook, rýpl si i Elon Musk

Tagy: