Přiznání Gottové v den narozenin: Otcova sláva mi zničila život. Mám psychické problémy

Nejstarší dcera zpěváka Karla Gotta slaví 49. narozeniny. V rozhovoru pro Aha! řekla, že sláva jejího otce jí zničila život. Nezvládala prý tlak veřejnosti a kvůli tomu od dětství trpí psychickými problémy.

Gottová se v rozhovoru pro web Aha! rozpovídala o tom, jaké to je být potomkem jedné z nejvýraznějších osobností Česka. „Táta se o mě vždy velmi dobře staral, já jsem ho bezmezně milovala. Ale nikdy si neuvědomoval, jaké to je břemeno být jeho dcerou. Neustálé pohledy lidí, neustálé srovnávání,“ popsala.

Její otec byl na slávu zvyklý, ale ona ji již od dětství prý těžce snášela. „Mám z toho psychické problémy a docela mi to zničilo život,“ přiznala. Možná i kvůli neustávajícímu zájmu veřejnosti se před 22 lety provdala do Finska za metalového hudebníka Tima Tolkkiho. Její manžel ale trpěl maniodepresivní psychózou, a tak od něj Gottová dvakrát utekla. „Vždy jsem se do Helsinek vrátila jenom proto, že jsem v Česku nezvládala tlak veřejnosti, která mě chce mít za paní dokonalou a jinak mě odepisuje,“ sdělila Gottová.

Sobotní narozeniny stráví ve Finsku. „Budu slavit s Timem v rodinném kruhu, kamarádi jsou na chatách, neboť je tady krásné léto a dnes i zítra jsou svátky, u nás se teď slaví dny slunovratu, nezapadne sluníčko. Všechno je všude zavřeno, a tak se lidé, kteří mají chaty, stahují k jezerům,“ řekla v sobotu Gottová pro web Extra.cz.

Ačkoliv nejstarší zpěvákova dcera dostala před lety od otce zhruba šest milionů korun za to, že se vzdá nároku na jakékoliv dědictví, ve Finsku je nyní na sociální podpoře. Podle svých slov čeká na to, až jí bezpečnostní agentura přidělí volné místo v rámci ostrahy některého z objektů.

Tagy: