Jakou práci si vysnil Karel Gott pro svou Charlottku? Zpěvákovo přání se nenaplňuje

Charlotte Ella Gottová spolu s Darou Rolins vystoupila na koncertě pro jejího otce Karla Gotta.

Koncert Pocta Karlu Gottovi

Na koncertu v pražské O2 areně, který se pořádal na počest zesnulého Karla Gotta, na sebe strhla veškerou pozornost zpěvákova šestnáctiletá dcera Charlotte. Když na pódiu s Darou Rolins zazpívala píseň Zvonky štěstí, nadšeně ji aplaudovala celá hala. Bude pokračovat v tátových šlépějích? A jak si její budoucnost představoval on sám?

V jedné z vystřižených scén dokumentu Karel zaujal zajímavý moment. Rozhovor mezi Gottem a Charlotte. „Musíš přemýšlet, čím se budeš živit,“ otočil se Mistr na svou dceru. „Budu zpěvačkou a herečkou,“ měla jasnou odpověď Charlotte. „Já bych byl radši, kdybys byla primářkou. Zpěvačka, to už není povolání budoucnosti, Charlottko. Všechno už bylo odzpívané. Lidé se dorozumívají přes internet a všechno si stáhnou,“ sdělil jí Gott.

Vedly spolu filozofické debaty o věcech mezi nebem a zemí

Ve své autobiografické knize Má cestě za štěstím, kterou sepsal těsně před smrtí, se o své talentované holčičce Charlotte rozepsal více.

„Hraje na klavír a zpívá. Charlotte je povahou asi trochu víc po mně. A podobou snad ještě víc po mojí mamince Marii. Také je velmi senzitivní a empatická vůči svému okolí. Sedí mi na klíně a probíráme spolu nejen muziku a její oblíbené interprety, ale občas vedeme i hlubší filozofické debaty, mnohdy o věcech mezi nebem a zemí,“ popsal zpěvák, kterého na sklonku života trápilo, že si děti nepořídil dříve.

Charlotte s Nelly, které měl s manželkou Ivanou, se mu narodily ve věku, kdy mohl být spíše jejich dědečkem. „Začal jsem bilancovat a klást si spoustu otázek, na které asi nenajdu nikdy odpověď. Nebylo to ode mě pošetilé pořídit si děti tak pozdě? Co s nimi bude, až tady nebudu? Jak to zvládne Ivanka, až zůstane na všechno sama? Nejsem takový sobec, aby mi to bylo lhostejné. Na druhou stranu jsem dostatečně sobecký na to, abych uvažoval i o tom, co v budoucnosti přijde,“ přiznal Karel Gott.

Všechno v životě je dopředu dané, tvrdil Gott

Poté, co se dozvěděl, že mu zbývá jen pár měsíců života, nejvíce mu ležel na srdci právě osud milovaných holčiček.

„Jsou to zdravé, pěkné, veselé holky. I kdyby to měly být poslední dny, vím, že na mě budou mít hezké vzpomínky. Tolik jsme spolu zažili, vždyť se mnou procestovaly kus světa... Přemýšlím o jejich budoucnosti. Chtěl jsem jim být jako otec co nejdéle platný. Tak rád bych se dozvěděl, jakým směrem se budou v životě ubírat. To už bohužel nestihnu,“ povzdechl si Gott, který vyslovil přání, aby jeho dcery jednou měly stejné štěstí na lidi, jako měl během života on.

„Věřím, že budou mít štěstí také na ty správné chvíle, budou je umět poznat a využít. Na základě svých zkušeností totiž věřím, že všechno v lidském životě je už dopředu dané. Alespoň u mě to tak bylo. Ale ta pravá chvíle může přijít v jeden jediný den, proto je potřeba to štěstí chytit a nepustit, protože už by se ten okamžik nemusel nikdy opakovat,“ dodal zpěvák. Na obě své holčičky by mohl být pyšný.

Tagy: