Stříbrný syn Leoše Mareše: Tátovu slávu neřeším, ve sportu mě podporuje. Prozradil své ambice

Nejstarší syn Leoše Mareše Jakub slaví úspěch. Na mistrovství republiky ve vodním lyžování získal stříbrnou medaili. V exkluzivním rozhovoru pro web Extra.cz pak přiznal, že má mnohem větší ambice. Že je jeho otec slavný, prý vůbec neřeší.

Jakub Mareš skončil na mistrovství republiky ve vodním lyžování na druhé příčce. To mu ale nestačí. Jedním z jeho cílů je dostat se na mistrovství Evropy do 21 let. „Nebude to vůbec snadné s konkurencí, která je u nás v České republice a v zahraničí. Vzhledem k tomu, že se s tímto sportem začíná třeba v šesti letech a já začal až ve 14,“ přiznal v rozhovoru pro web Extra.cz Mareš. Věří ale, že pokud se člověk pečlivě připraví, nic není nemožné.

Na vodní lyže se Jakub postavil teprve před pěti lety. Přivedla ho k tomu jeho maminka. „Tenhle sport jsem poznal díky mamce. Ale lyžovat jsem začal až díky skvělé partě, kterou tam máme, a poznal jsem je díky závodům, na kterých mamka závodila,“ upřesnil 16letý sportovec, který dříve hrával fotbal.

Většinu léta prý strávil právě na vodních lyžích. „S dvoutýdenní pauzou na regeneraci a odreagování v zahraničí s taťkou,“ doplnil.

Přiznal také, že otec jeho vášeň podporuje, závodit ho ale na mistrovství neviděl. „Bohužel tam taťka být nemohl, protože byl s bráchou v Americe. Ale jinak se na závodech podívat byl,“ pokračoval Jakub. Teď se kromě sportu soustředí také na studium. Čekají ho totiž poslední dva roky na střední škole. Že je jeho táta slavný, prý vůbec neřeší. „Nijak to neřeším,“ přiznal.

Úspěchem svého syna se koncem minulého týdne pochlubila jeho matka Monika Marešová (dříve Poslušná), první manželka známého zpěváka a moderátora. „Jsem neskutečně hrdá, pyšná a dojatá. Je to nejvíc. On je bojovník. Makali jsme hodně a ta dřina se prostě vyplácí,“ řekla pro Extra.cz. S Leošem Marešem se rozvedli po devítiletém vztahu v roce 2017. Má s ní syny Jakuba a Matěje.

Tagy: