Otec si doma zkoušel, jak bude vypadat v rakvi. Rodiče řešili smrt často, prozradila Kostková

Kostková prozradila, že její otec si zkoušel, jak bude vypadat v rakvi.

Kostková a Nvota v 7 pádech

Herečka Tereza Kostková s manželem Jakubem Nvotou promluvili o životě v jedné domácnosti s hadem. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka také zavzpomínali na to, jak je rodiče odmala připravovali na jejich smrt. Hereččin otec si například zkoušel, jak bude vypadat v rakvi.

Režisér Jakub Nvota žije ve společné domácnosti s manželkou Terezou Kostkovou a jejím synem Antonínem. Spolu s nimi tam jsou i domácí mazlíčci, pes Boomer a had.

Hada si podle hereččiných slov přál její syn, starat se o něj ale musí sama. „Toníček si ho přál v době, kdy říkal, že bude mladým přírodovědcem. Pak se ale rozhodl, že bude radši režisérem, a o hada se starám já, čistím ho a krmím. A Toník to zpovzdálí s úctou a respektem pozoruje. Kubík mi před pěti lety, kdy jsme se brali, slíbil, že ho do roka vezme do ruky. Ale ještě se to nestalo,“ prozradila Tereza Kostková. „Nikdo to ode mě nechtěl. Zapomnělo se na to,“ bránil se Jakub Nvota. „Nezapomnělo. Právě jsi nám to připomněl,“ svitla herečce naděje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Milenku si zaslouží, řekla o Kostkovi jeho manželka Mayerová. Herce povolenka nepotěšila

Manželé mají podle všeho harmonickou domácnost. „Ty nejsi typická česká herečka. To je kompliment. Kromě toho, že je Tereza exaktní a přesná, tak je důvěřivá. Člověk s ní může komunikovat a vnuknout jí nějaký nápad nebo myšlenku. A ona to probere, není hádavá,“ popsal svoji ženu režisér. „To od něj slyším poprvé v životě, ale jsem v rozpacích, že takhle na veřejnosti. To je hezký, co říkal. Pojďme dál, jsem z toho červená. Já jsem se ho nikdy neptala, jak mě vnímá. Ale hádavá nejsem. To vím i z domova,“ řekla Kostková.

Přípravy na smrt

Z domova mají oba zajímavé návyky, rodiče je totiž odmala připravovali na svoji smrt. „Moji rodiče často řešili téma smrti,“ překvapila Kostková. „Tatínek si zkoušel, jak bude vypadat v rakvi. Oni mi téma smrti ‚zpřirozeňovali‘ do života. Jednou ho tak zpřirozenili, že když jsem přišla večer domů, mamka mi pošeptala, abych byla ticho, že tatínek se úplně uvolňuje a zkouší si, jak bude vypadat v rakvi. Tatínek se snažil povolit všechny svaly a maminka mu radila, co má ještě dělat. To mi bylo asi sedmnáct,“ zavzpomínala Kostková.

Podobnou zkušenost má z rodiny i její muž. „Můj otec je režisér. Ten se sice nepřipravoval do hrobu, ale my zase pěstujeme rodinnou hypochondrii. Jedno léto na chalupě stoupl na rezavý hřebík a rozhodl se, že má otravu krve, k lékaři je to daleko a nestihne to. Tak si lehl a my jsme k němu po jednom museli přistupovat a loučit se s ním,“ vyprávěl Nvota.

Dalšími hosty, které si moderátor Honza Dědek pozval do Švandova divadla, jsou herečka Sarah Haváčová, fotografka Radka Leitmeritz a pěvecká skupina Holki. Poslední premiérový díl této sezony sledujte v úterý 27. června ve 21:35 na Primě.

Tagy: