Patrasová dostala trest za řízení v opilosti. Pár let si nesedne za volant, zaplatí tučnou pokutu

Soud uložil zpěvačce a herečce Dagmar Patrasové za autonehodu pod vlivem alkoholu dvouletý zákaz řízení a peněžitý trest 200 tisíc Kč. Trestní příkaz je pravomocný, žádný z účastníků řízení proti němu nepodal v zákonné lhůtě odpor, uvedl v pondělí místopředseda Obvodního soudu pro Prahu 10 Josef Mana. Žena, která je známá mimo jiné díky písničkám pro děti, čelila obžalobě kvůli dvěma kolizím z loňského května.

Sedmašedesátileté Patrasové, jež v trestním řízení figurovala pod svým občanským jménem Slováčková, hrozilo za ohrožení pod vlivem návykové látky až tříleté vězení nebo právě peněžitý trest či zákaz řízení. Soud její případ vyřešil bez nařízení hlavního líčení, což je v obdobných případech standardní postup. Trestní příkaz vydal 14. července, právní moci pak rozhodnutí nabylo 23. srpna. Zákaz řízení se vztahuje na všechny druhy motorových vozidel.

ČTĚTE TAKÉ: Patrasová tvrdí, že ji uhání vdovec po Bartošové. Lže, odmítl jsem ji, odporuje Rychtář

Podle obžaloby Patrasová 23. května 2022 po předchozím požití alkoholu způsobila za volantem mercedesu dvě nehody poblíž svého bydliště na pražských Vinohradech. Narazila do zaparkovaného auta a také do betonového zátarasu. Kolize se obešly bez zranění.

Patrasová odmítala, že by řídila opilá. „To nebylo pod žádným vlivem alkoholu. Nikdo mi nebral krev, nikdo mi nedával dýchnout,“ uvedla dříve. Podle ní byla příčinou havárie nefunkční součástka v motoru, kvůli které se auto stalo neovladatelné. Policie k tomu sdělila, že řidička se na místě odmítla podrobit dechové zkoušce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slováčková si klipem nadělila jedinečný dárek. Bude na nás mít památku, dojímá se Patrasová

Tagy:
alkohol dopravní nehoda Dagmar Patrasová soud peněžitý trest Obvodní soud pro Prahu 10