Patrasová vzpomíná na erotickou scénu s Abrhámem z Vrchní, prchni! Co se dělo v zákulisí?

Dagmar Patrasová patří mezi půvabné dámy

Po stopách kultovního snímku Vrchní, prchni!

Dagmar Patrasová se s Josefem Abrhámem blíže poznala během natáčení komedie Vrchní, prchni! Natočili spolu velmi pikantní scénu, která se stala legendární. Dáda v roli svůdné Manuely se před Daliborem Vránou v podání Abrháma sprchovala v sexy šatech a tekoucí voda postupně odhalovala její křivky. Jak na scénu a zesnulého herce vzpomíná?

Scéna se sprchou ve vaně, měla být původně ještě o dost pikantnější. Režisér Ladislav Smoljak po Dagmar Patrasové žádal, aby se v ní objevila v celé své kráse, tedy úplně nahá. Jenže jí se do toho vůbec nechtělo, a tak si v den natáčení vymyslela, že si musí nechat kalhotky, neboť má své dny. Smoljak souhlasil, po letech si to ale vyčítal.

„Já jsem to respektoval. Teprve později mi bylo jinými vysvětleno, že scéna šla natočit bez kalhotek i v takové situaci. Dneska lituji, že jsem si tehdy nedupnul. Bez kalhotek by ta scéna byla mnohem lepší,“ prohlásil Smoljak v dokumentu Příběhy slavných s tím, že celý tento záběr byl natočen na první pokus.

Zdeněk Svěrák, který byl autorem scénáře prozradil, že celá scéna byla do detailu Smoljakovým nápadem a neměl s ní nic společného. Ladislav Smoljak s Dagmar Patrasovou bývali podle Blesku milenci. „Láďa byl můj učitel, ukazoval mi, jaký je život a udělal ze mě filmovou hvězdu. Nemám se za co stydět. Byla jsem v tu dobu svobodná a volná. Milovala jsem jeho osobnost, měl pro mě nepředstavitelné duševní charisma,“ svěřila se ve svých memoárech Dáda.

Při vzpomínce na Abrháma se neubránila slzám

Také na natáčení s Josefem Abrhámem v komedii Vrchní, prchni! ji pojí jen samé krásné vzpomínky. „Vždy bylo jeho chování velice noblesní, zdvořilé a kolegiální. Měl svůj osobitý humor a byl perfektně připravený. Báječný a slušný gentleman. Na natáčení vždy pomáhal. Byl prostě výjimečný,“ prozradila CNN Prima NEWS Patrasová.

Smrt nezapomenutelného herce ji velmi ranila a při vzpomínce na něj se neubránila se slzám. „Odešel skvělý herec s osobitým projevem. Skvělý kolega, vynikající člověk. Je nenahraditelný. Bude mi chybět,“ povzdechla si.

Tagy: