Pavel nechce být olizován, na známkách bude možná neobvykle. Mám dvě varianty, přiznává

Ačkoliv původně na známkách být nechtěl, teď nově zvolený prezident Petr Pavel připustil, že tuto myšlenku zcela nezavrhuje. Byl by ovšem rád, kdyby jeho známky vypadaly jinak, než je obvyklé. „Říkal jsem si, že když už, bude to omezená sběratelská série. Napadly mě dvě varianty,“ řekl generál ve výslužbě v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Po zvolení Pavel vylučoval svoji podobiznu na poštovní známce. Tato představa se prý nelíbila především jeho manželce.

„Mě by vůbec nenapadlo, že to bude téma, které bude lidi zajímat. Ale když jsem slyšel těch ohlasů a různých volání na sociálních sítích… Když jsem tam četl vzkazy od některých dam, moje žena se k tomu celkem nepřekvapivě postavila velmi kategoricky, a tak jsem řekl: ‚Máš pravdu, žádné známky nebudou,‘“ sdělil Pavel a poukázal na skutečnost, že by byl na poštovních známkách olizován. „I když dneska už jsou i ty samolepicí,“ dodal pobaveně.

Ženou ovlivněný postoj vůči vlastním poštovním známkám ovšem přehodnotil na základě jedné SMS zprávy, kterou dostal. „Jak pípla, žena ji zkontrolovala, zjistila, že je to bezpečné, že je od chlapa. Říkala: ‚Píše ti nějaký Bartoš.‘ Zjistil jsem, že to je Ivan Bartoš. Napsal mi, že to nemůžu udělat sběratelům známek a že se za ně přimlouvá. Říkal jsem si, že dredům se nedá odolat, takže známky asi budou,“ slíbil Pavel.

ČTĚTE TAKÉ: Bezvýznamný nákup významného muže? Pavel si odskočil na trhy do Polska. Video štěpí internet

Kdyby ale bylo na něm, vypadaly by jeho poštovní známky úplně jinak, než si protokol žádá. „Říkal jsem si, že když už, bude to jen omezená sběratelská série. Napadly mě dvě varianty – jedna na motorce v přilbě, ta se mi hodně líbí. Nebo krátce po odrazu při bungee jumpingu, jak je člověk v poloze vlaštovka. Ta se mi taky líbí. Pravda, není úplně poznat, že jsem to já,“ uvažoval Pavel v rozhovoru s Honzou Dědkem.

Dalším hostem pořadu byl legendární gólman Dominik Hašek. Ten například prozradil, čeho se v životě nejvíc bál, zavzpomínal na Nagano a nevyloučil svoji vlastní kandidaturu na Hrad v budoucích volbách.

„Je to něco, co mě určitě zajímá. Ti kandidáti, kteří letos byli, byli velmi dobří. Necítil jsem, že je ta pravá chvíle. Myslím si, že byli lepší než já, úplně na rovinu. Tím chci říct, že nevíme, co bude za pět nebo za deset let. V žádném případě nic nevylučuju, je to něco, co mě zajímá, ale uvidíme,“ zauvažoval Hašek.

Celý rozhovor sledujte v 7 pádech Honzy Dědka v úterý od 21:35 na Primě.

Tagy: