Zpěvák Kotvald o „divokém“ manželství: Bouchalo se dveřmi. Na krize má speciální recept

Zpěvák Petr Kotvald, který 8. července oslavil 65. narozeniny, měl na lásku štěstí, přiznal však, že s dlouholetou manželkou musel překonat hned několik krizí a bývalo to u nich „divoké“.

Hudebník Petr Kotvald prožívá se svou ženou Hanou už 40 let v manželství. Dohromady se dali v době, kdy teprve zahajoval pěveckou kariéru. „Seznámili jsme se v roce 1978 na soutěži Mladá píseň v Jihlavě. Já se účastnil, ona byla asistentkou přípravy,“ prozradil zpěvák redaktorovi CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Iveta Bartošová čekala s Jiřím Pomejem miminko. Dopadlo to tragicky. Za jedno turné si vydělala milion korun

Jak ale přiznal, během společných let museli překonat i několik krizí. „Bylo to občas u nás divoké. Někdy se bouchlo dveřmi, jindy jsme si udělali vzájemně prázdniny... A taky je prima si někdy připomenout zadání. To je jako v matematice. A tu já miluju. Když se během řešení nějaké složité rovnice nebo příkladu dostanete do úzkých, je dobře vrátit se o pár stránek nebo odstavců zpět. Nebo přímo k zadání. Přehrát si, jaké to bylo na začátku. Někdy to pomůže a řešení je pak na nasnadě. Nenudíme se spolu,“ prohlásil s úsměvem zpěvák.

S Hanou se mu v manželství narodil syn Mikuláš a dcera Viktorie. Na svou rodinu je Kotvald velmi pyšný. Manželka ho na vystoupeních doprovází jako taneční doprovod, dcera Viktorie působí v jeho kapele jako vokalistka.

Syn Mikuláš měl v době dospívání vážné zdravotní problémy. Kvůli obavám z maturity a přijímacích zkoušek na AMU začal trpět těžkými depresemi a skončil v bohnické léčebně. Naštěstí se z nejhoršího dostal. Dnes žije na samotě u lesa, kde je mu nejlépe.

Vzpomínky na Hanu Zagorovou

Petr Kotvald se na profesionální hudební scéně pohybuje od roku 1980. Výrazně na sebe upozornil ve dvojici se Stanislavem Hložkem, s nímž nazpíval velký hit Holky z naší školky. A rovněž s Hanou Zagorovou, s kterou ve trojici stvořili legendární píseň Můj čas, který zazněl v seriálu Sanitka. O třináct let starší zpěvačka ho přijala skvěle. „To bylo víc než splnění uměleckého snu. Bylo to rychlé a opojné. Hana si nás tehdy vymyslela, takže jsme měli hvězdný servis a péči. Žádný pocit outsiderů. Po jejím boku to bylo pět nezapomenutelných let,“ zavzpomínal Petr Kotvald pro CNN Prima NEWS.

V roce 1986 se vydal na sólovou dráhu, které se úspěšně věnuje dodnes. Na svém kontě má 19 alb a řadu hitů.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Zpověď zpěváka Petra Kotvalda v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. Co všechno prozradil?

Tagy: