Malásek o těžké nehodě: Obě ruce jsem měl do pravého úhlu, lékaři mě sešroubovali železy

Petr Malásek v pořadu 7 pádů Honzy Dědka

Petr Malásek v 7 pádech Honzy Dědka

Obě ruce byly do pravého úhlu, ale žiju a mluvím, zavzpomínal český klavírista a skladatel Petr Malásek v talkshow 7 pádů Honzy Dědka na důsledek březnové nehody na kole, po níž skončil se zlámanými končetinami. V pořadu pohovořil i o výjimečném seznámení se zpěvačkou Hanou Hegerovou.

V březnu se Petru Maláskovi během projížďky přihodila ošklivá nehoda na kole. „Jel jsem, přemýšlel a najednou letěl vzduchem a dopadl na zem,“ popsal v pořadu 7 pádů Honzy Dědka klavírista. „Říkal jsem si: ‚Žiju, mluvím, to je dobrý.‘ Akorát obě ruce byly do pravého úhlu. Uvědomil jsem si, že to bude asi průšvih,“ upozornil. Prý mu pak kamarádi přezdívali Petr Bezruč.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel legendární herec Coleman. Zazářil ve filmu Tootsie i v seriálu po boku Costnera

V důsledku nehody si zlomil obě ruce. „Mám všude železa, sešroubovaný to je. Ale kosti srostou a všechno bude zase dobrý,“ pronesl Malásek. Aktuálně nemůže hrát na klavír, což je jeho obživa i vášeň, kterou zdědil po otci Jiřím.

Seznámení s ikonickou Hegerovou

Maláskovy profesní začátky jsou spojeny s Tanečním orchestrem Československého rozhlasu (TOČR), který ho přivedl ke spolupráci s Hanou Hegerovou. „Jezdili jsme s big bandem TOČR. Byli tam vynikající jazzmani, ale museli se živit popem. Aby to přežili, tak pili,“ vzpomínal manžel herečky Dany Morávkové.

Podle jeho slov se alkoholu v TOČR oddávalo až extrémně. „Když si někdo dal normálního panáka, a ne deci, byl debil. Tenkrát jsme měli troják, tedy tři koncerty v jeden den. Na ten večerní už přišlo asi jen šest muzikantů z orchestru, ostatní odpadli,“ vyprávěl.

Jednou, když byla s nimi jako host zpěvačka Hana Hegerová, Malásek se rozhodl, že se bude držet na uzdě. „Nepil jsem... Teda nepil jsem tolik... Pil jsem jako debil... Nějak jsem to ale odehrál a podržel ji,“ řekl hrdě.

S Hegerovou pak navázal dlouhodobější spolupráci. „Po čase si na to vzpomněla a volala mi její asistentka, jestli bych s ní nejel na zájezd do Mnichova a do Bonnu, ale byl jsem na vojně. Byl rok 90, muzikanti byla hájená skupina a velitelé se nás trošku báli. Takže jsem vyjel s paní Hegerovou, mělo to tam úspěch, spolupracovali jsme pak 24 let,“ připomněl.

Významné životní jubileum oslaví skromně

Malásek 10. června oslaví šedesátiny. Velkou party ale neplánuje. „Nemám oslavy moc rád,“ vysvětlil. „Asi si jen pozvu pár kamarádů a uděláme to, co děláme běžně před koncertem. Jen to bude bez koncertu,“ dodal.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Spor Hanychové a Soukupa o dceru skončil. O den dříve padl verdikt i v procesu s Prachařem

Tagy: