Zemřel legendární herec Coleman. Zazářil ve filmu Tootsie i v seriálu po boku Costnera

Ve věku 92 let zemřel americký herec Dabney Coleman. Informoval o tom web Daily Mail. Byl známý především díky svým rolím v klasických filmech Tootsie či Kde roste červené kapradí. Po boku Kevina Costnera zazářil také v seriálu Yellowstone.

Úmrtí herce potvrdila deníku The Hollywood Reporter jeho dcera Quincy Colemanová. „Můj otec svůj čas zde na Zemi prožil se zvídavou myslí, velkorysým srdcem a duší hořící vášní, touhou a humorem. Stejně jako žil, prošel těmito posledními chvílemi na světě s elegancí, dokonalostí a mistrovstvím,“ uvedla Colemanová.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela herečka Roxanne Rosedaleová: Zahrála si po boku Marilyn Monroeové

Dabney se narodil 3. ledna 1932 v Austinu v Texasu. Navštěvoval Virginský vojenský institut a poté studoval práva. Jeho první herecká role na divadelním Broadwayi přišla v roce 1961 ve hře s názvem Volání na Kuprina.

V televizi debutoval texaský rodák ve stejném roce v seriálu Naked City, kde si zahrál v jedné epizodě. Ve filmu si poprvé zahrál o čtyři roky později ve snímku Na vlásku. Následně zářil ve filmech Bitva o Midway, Na Zlatém jezeře, Tootsie nebo Kde roste červené kapradí. Diváci jej mohou z poslední doby znát také ze seriálu Yellowstone, kde ztvárnil postavu otce hlavního hrdiny, kterého hrál Kevin Costner.

Coleman v roce 2012 oznámil, že mu lékaři diagnostikovali rakovinu hrdla. Kvůli ní byl přeobsazen v seriálu Boardwalk Empire. Později v rozhovoru uvedl, že se z nemoci sice vyléčil, ovlivnila však jeho schopnost mluvit, informuje Daily Mail.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Spor Hanychové a Soukupa o dceru skončil. O den dříve padl verdikt i v procesu s Prachařem

Tagy: