Petra Nárožného děsí, aby z jeho vnuček nebyly zelené ekokomunistky. Obává se bankrotu

Herec Petr Nárožný, který letos oslavil 85. narozeniny a stále hraje v divadle, se vyjádřil k politickému dění. Jak přiznal, sleduje ho s velkými rozpaky a obává se o budoucnost svých dvou vnuček, které bezmezně miluje a přál by jim ten nejlepší život. Evropa se ale podle něj vydává jiným směrem, než by si on sám přál.

Herec Petr Nárožný se stále těší dobrému zdraví, což mu dovoluje nadále hrát v divadle i před kamerou. Objevil se například i v seriálu TV Prima Hvězdy nad hlavou. „Jako každý normální smrtelník si nejvíce přeju, abych netrpěl bolestmi. Neříkám, abych byl zdravej, v pětaosmdesáti nemůžete být v kondici třicátníka, to prostě nejde. Ty choroby se nastřádají, ale jde o to, aby byly snesitelné a úměrné. Snažím se být vůči stáří pokorný. Každý odehraný den musí brát člověk jako dar,“ uvedl Petr Nárožný pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Jaroslav Drbohlav, z pohádky Tři oříšky pro Popelku se dožil pouhých 38 let. Před smrtí oslepl

S manželkou Ivou, s níž žije už přes padesát let, má dvě děti, syna Petra a dceru Kateřinu, díky nimž se stal dvojnásobným dědečkem. Ve svých vnučkách se vidí a snesl by jim modré z nebe. Radost mu ale kazí současná politická situace.

Donekonečna na dluh žít nelze, říká

„V posledních letech pozoruju, jak se naše dvě vnučky nadšeně hrnou do života, zatímco mě děsí představa, jakou budoucnost jim současná Evropa připravuje. Ještě nedávno jsem si představoval, jak jednou přispěju svým vnučkám na studium v cizině, ale dneska už bych je do Německa, Francie nebo Ameriky pouštěl s obavami. Zatím jsou dobře vychované a já bych se děsil, že se vrátí třeba jako zelené ekokomunistky. Ale naštěstí o tom už nebudu rozhodovat. Je to jejich svět a věřím, že holky všechno zvládnou,“ svěřil se Petr Nárožný v rozhovoru pro časopis Reportér.

S obavami vzhlíží i k politice v ČR. „Překvapuje mě, že si spousta lidí nedovede představit státní bankrot, který není ničím nereálným. Náš stát je v pozici člověka, který vydělává třicet tisíc měsíčně, každý měsíc dostává výplatu, ale zároveň vždycky zazvoní u souseda a dalších třicet tisíc si půjčí od něj. Jednou to soused bude chtít vrátit – a co mu řekneme my? Ať nám naopak půjčí ještě víc? Podle mě je klidně možné, že se jednou vzbudíme a nějaký ministr nám řekne, abychom si u každé bankovky škrtli poslední nulu, i když ceny zůstanou stejné. Protože donekonečna na dluh žít nelze,“ vyjádřil své obavy herec, který letos oslavil 85. narozeniny.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Herec Petr Nárožný oslavil půlkulatiny se svými kolegy:

Tagy: