Po každém natáčecím dni jsem ve vaně vypil láhev vodky, popisoval Matthew Perry

Hvězda seriálu Přátelé, americko-kanadaský herec Matthew Perry, který koncem října zemřel, řadu let trpěl závislostí na alkoholu. Ve své autobiografické knize Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih, která vyšla vloni, přiznal, že mnohé filmové role hrál ve stavu totální opilosti.

Už v roce 2001, když natáčel romantickou komedii Sloužit Sáře, měl velké problémy s alkoholem. Na hotelový pokoj si každý den nechával tajně posílat láhve vodky. Personálu udílel jasné instrukce, museli mu je schovávat do vany.

„Když natáčecí den skončí, jedete zpátky do toho podělaného hotelového pokoje, vypijete láhev vodky a konečně se, asi tak na tři hodiny, cítíte dobře. Tohle musíte opakovat pořád dokola. Kdykoliv s někým mluvíte, třesete se a předstíráte, že vůbec nejste úplně v háji. A znovu roztřeseným hlasem zavoláte do hotelu a řeknete jim, aby tu šarádu s vodkou a vanou zopakovali,“ popisoval herec ve své knize.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Matthew Perry poslal vzkaz ze záhrobí. Můj mozek se mě pokouší zabít, líčil před smrtí

Každý den pil víc než ten předchozí

Tak to v době natáčení šlo každý den. „Když vypijete celou láhev vodky, další den je vám šíleně zle. Pomohlo by si dát pár panáků hned po ránu, jenomže já hrál hlavní roli ve filmu známého filmového studia, takže po ránu jsem pít nemohl. Je vám blbě, třesete se a máte pocit, že se vám všechny vnitřnosti snaží prodrat ven z těla. A takhle to jde celý den – celý čtrnáctihodinový den,“ líčil Matthew Perry. Jako alkoholik měl své finty. „Jediný způsob, jak zařídit, aby se vám udělalo líp, je vypít stejné množství alkoholu, nebo o trošku víc, následující večer.“

Štáb jeho stavy v tichosti přehlížel

Přiznal, že kromě vodky každý den užíval ještě kokain, metadon a xanax. „Každý den jsem chodil na plac, vytuhl na židli, doklopýtal na scénu, v podstatě dvě minuty hulákal do kamery, pak se vrátil zpátky na židli a dal si dalšího šlofíka,“ prozradil herec.

Vzhledem k tomu, že byl hvězdou, štáb mu jeho neprofesionální chování toleroval. „Nikdo se neodvážil mi něco říct. Lidé od filmu chtěli točit film, plácnout moje jméno na plakát a vydělat 60 milionů. A seriál Přátelé? Tam to bylo ještě horší. Tu mašinu na peníze nechtěl vykolejit nikdo,“ vzpomínal Matthew Perry.

Lékař z jeho pokoje raději utekl

Ale zpátky k natáčení filmu Sloužit Sáře. Herec byl na dně a napadlo ho, že by mu mohlo pomoci valium čili diazepam. „Do mého dvojpodlažního hotelového apartmá přišel doktor, aby mi nějaké léky předepsal. Noc předtím jsem vypil party láhev vodky, tu s tím uchem.

Lékař se rozhlédl kolem, spatřil láhev a nervózním hlasem se zeptal: ,To všechno jste vypil?‘ ,Ano,‘ řekl jsem. ,Můžete mi, prosím pěkně, napsat valium, každé čtyři hodiny místo šesti?‘ To stačilo, aby lékař vzal nohy na ramena a vyrazil ze dveří. Předpokládám, že nechtěl být ve stejné místnosti, kdyby tam Matthew Perry natáhl brka,“ vypověděl ve své knize herec.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smutná zpráva pro Hollywood. Zemřel Matthew Perry známý především ze seriálu Přátelé

Tagy: