Poullain o seznámení s Polívkou: Zamilovala jsem se ve vteřině. Nic jsem neobětovala

Šansoniérka Chantal Poullain se do bývalého manžela Bolka Polívky zamilovala podle svých slov na první pohled. Neváhala se za ním proto přestěhovat do tehdejšího Československa. „Měla jsem jasno. Jdu za ním,“ svěřila se známá herečka v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. Moderátorce Radce Červinkové také prozradila, co nejspíše stálo za jejich rozvodem.

Poullain se se svým budoucím manželem seznámila ve švýcarské Ženevě, kde točila film pro televizi. Slavný herec původem z Československa ji ve vteřině okouzlil. „Mnozí se podivují, jak to takhle mohu říkat. I pro mě je to velká záhada, ale takhle se to stalo. Zamilovala jsem se do něj ve vteřině,“ přiznala rodačka z francouzské Marseille.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bolestné odhalení Gránského: S manželkou přišel o miminko

Ačkoliv byla tehdy Poullain ještě studentkou divadelní akademie a měla spoustu svých ambicí a plánů, rozhodla se s ním přestěhovat do tehdejšího komunistického Československa. „Měla jsem jasno. Jdu za ním,“ řekla. Jednu dobu prý uvažovala o tom, že by naopak Bolek mohl vycestovat za ní. Z těchto úvah ovšem rychle sešlo. „Velmi brzy jsem pochopila, že ten člověk má tak silné kořeny, že to nepůjde. Nikdy jsem to od něj ani nežádala, protože jsem věděla, že nebude šťastný. Trpěl by,“ přiznala Poullain.

Po stěhování do Československa bylo pro ni nejtěžší naučit se jazyk. Lidé se na ulici také málo usmívali a ve srovnání se slunnou Marseillí, vnímala šansoniérka tmu. „V těchto momentech si člověk říkal: ‚Co tady dělám?‘ Jakmile jsem se ale vracela domů za Bolkem, všechna lítost zmizela,“ vzpomínala. Kromě jazyka prý musela změnit i svůj způsob fungování. „Adaptovala jsem se. Omezila svou gestikulaci a změnila i způsob oblékání. Dřív jsem byla taková veselá,“ doplnila.

Pro Bolka jsem nic neobětovala

I když musela po příjezdu pár věcí změnit, jako oběť to nebere. „Pro Bolka jsem nic neobětovala. Chtěla jsem být šťastná a to jsem mohla jedině se svou láskou,“ vysvětlila. S Polívkou Poullain prožila 15 let, spolu mají syna Vladimíra. Partneři se ale v roce 2002 rozvedli. „Naše cesty se časem rozešly. Bolek chtěl něco, na co jsem ještě nebyla připravena. Potřebovala jsem čas. Nikdy to ale není chyba jednoho, vždy za rozchod mohou dva,“ uvedla.

Poté pomýšlela na návrat do Francie, nakonec ale zůstala v Česku. „Nechtěla jsem vzít synovi rodinu. Věděla jsem, že pokud se přestěhujeme, bude vídat svého otce možná jednou za rok na dovolené. A tohle jsem pro něj nechtěla. Modlila jsem se, aby mi pomohl osud. Netrvalo to moc dlouho a dostala jsem nabídku v divadle, a pak už to jelo,“ dodala.

Chantal Poullain v rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou popisuje také svůj boj s rakovinou, zavzpomíná i na zesnulou sestru. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu pořadu Povídej v sobotu 4. února od 21:25 na CNN Prima NEWS.

Tagy: