Přiznání oslavence Jandy: Měl jsem výčitky a nemohl spát. S Alicí jsem se chtěl rozejít

Osmdesátník Petr Janda bývá označován za „praotce českého beatu“.

POVÍDEJ (1)

Zpěvák Petr Janda, který 2. května slaví 80. narozeny, neměl o fanynky nikdy nouzi. Jednu z nich si dokonce vzal za ženu. Řeč je o jeho třetí manželce Alici, se kterou tvoří pár 22 let a vychovává s ní dvě dcery Anežku a Rozárii. A přestože teď Janda mluví o jejich manželství jako o vesměs krásném, začátky prý byly poměrně krušné. Než si totiž Alici vzal, stihl se s ní nejprve rozejít.

Janda působí na hudební scéně desítky let. Není proto divu, že si za ta léta získal spoustu fanynek. „Fanynky byly vždycky milé a prožili jsme spolu hezké časy. Vše probíhalo v přátelském duchu,“ zavzpomínal frontman kapely Olympic v pořadu Showtime.

Jednu z fanynek si pak dokonce vzal i za ženu. „Najednou do šatny přišla po koncertě pro podpis holka a já zůstal koukat jako blázen. Jako by do mě udeřil blesk, jak se píše v Kmotrovi, když se tam ten hrdina zamiluje. Přitom tou šatnou prošli kvůli autogramu tisíce a tisíce lidí. A najednou přišla takováhle úplně obyčejná holka, která rozhodně nebyla atraktivní, a já jen koukal,“ vylíčil deníku Blesk první setkání se třetí manželkou.

Ačkoliv ho tehdy teprve 18letá Alice okouzlila, nebyl si jistý, zda má jejich teprve rozvíjející vztah brát vážně. „Od začátku jsem cítil, že to není správné. Měl jsem výčitky svědomí a nemohl jsem spát. Neustále jsem si říkal, že je o tolik mladší než já, ptal jsem se sám sebe, co jí můžu dát, a že mě stejně jednou opustí. Je nesmysl, aby se mnou byla,“ vylíčil CNN Prima NEWS Janda důvod, který ho přiměl se nakonec s Alicí přece jen rozejít.

Všechny manželky byly rázné

„Pak jsme se ale dali znovu dohromady. Vzal jsem si ji a máme spolu dvě děti. Jsme spolu 22 let a jsem fakt šťastný,“ svěřil se hudebník. „Alice je pro mě velkou oporou. Je o 39 let mladší než já a neustále mě drží ve formě a nic mi neodpustí. Vůbec se s tím nepáře a bere mě jako rovnocenného partnera, žádného důchodce,“ pokračoval Janda.

„Alice je taková rázná. Ostatně já měl všechny manželky rázné. Nikdy jsem nechtěl submisivní ženy, které čekají s hadrem u trouby a chystají večeři,“ popsal Janda, který byl třikrát ženatý. „Pamatuji si, když jsem si vzal svou první manželku Janu. Byla baletka a jelikož se stravovala v kantýnách, neuměla vařit. A já, coby čerstvý ženáč jsem se jí tehdy ptal, co bude k večeři. Chvíli se na mě dívala a pak mi řekla: ‚Prosím tě, ty bys furt jenom žral‘. Tím jsem nastartoval samoobslužnou stanici a od té doby si večeře dělám sám,“ řekl s úsměvem Janda.

S první ženou Janou se legendární hudebník seznámil v polovině 60. let a v roce 1967 se jim narodil syn Petr, který však v lednu 2001 zemřel na mozkový nádor. Mladší dcera Marta je úspěšnou zpěvačkou. V roce 1991 Jana zemřela a Petr se znovu oženil, vztah s druhou manželkou Martinou, s níž má dceru Elišku, ale ztroskotal. A ačkoliv Janda po rozvodu prohlašoval, že se již nikdy neožení, v roce 2005 to zkusil potřetí právě s Alicí.

Tagy: