Proč se Jana Hlaváčová nevídala se sestrou Danou, Dorou z pohádky Tři oříšky pro Popelku?

Jana Hlaváčová patřila mezi herecké legendy.

Zemřela Jana Hlaváčová

Herecká legenda Jana Hlaváčová, která zemřela pět let po svém milovaném muži, herci Luďku Munzarovi, měla o sedm let mladší sestru Danu, která se rovněž proslavila před kamerou. Její životní rolí se stala postava zlé Dory v pohádce Tři oříšky pro Popelku. Jaký spolu sestry měly vztah?

Jana s Danou vyrůstaly, měly se rády. V době dospívání si vybraly stejné profese –⁠ herectví. Před kamerou se společně objevily v seriálu Eliška a její rod, natočeném v roce 1966, v němž představovaly sourozenecký pár. Pak se jejich cesty nadobro rozešly a nestýkaly se ani v soukromém životě.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela herecká legenda Jana Hlaváčová, nezapomenutelná sestřička z trilogie o básnících

Dana dokonce nebyla ani na posledním rozloučení s Janiným manželem, hercem Luďkem Munzarem, který zemřel před pěti lety. „Od té doby, co jsem ležák, se sestrou nejsme ani v kontaktu. Nevíme o sobě. Nemám na ni ani telefon. Já mám ale dost co dělat se sebou, nezbývá sil starat se o něco jiného,“ svěřila se před několika lety Jana Hlaváčová deníku Blesk.

Dana žila ve stínu své slavnější sestry

Proč se odcizily, zůstává tajemstvím. „Jana i Dana byly úžasné ženy, skvělé herečky. S oběma jsem si mockrát zahrál. Byly si velmi podobné, měly smysl pro humor a obě byly nesmírně skromné. Proč se spolu nevídaly a nebyly v kontaktu, to nevím. Obě jsem měl a mám rád,“ prozradil CNN Prima NEWS herec Jiří Krampol.

Dana Hlaváčová natočila desítky filmů a seriálů, prosadila se rovněž v dabingu. Nejvíce ji proslavila role Dory v pohádce Tři oříšky pro Popelku. Většinu kariéry ale žila spíše ve stínu slavnější sestry Jany.

S dcerou své sestry si Jana Hlaváčová zahrála

V současné době Dana žije v Mladé Boleslavi a užívá si rodiny. Její dcera Lucie Matoušková je rovněž herečkou. Před kamerou se objevila už jako dítě, vystudovala DAMU a angažmá získala v Městském divadle v Mladé Boleslavi. Za roli Lízy v divadelní hře Obchodník s deštěm byla v roce 2002 dokonce nominována na Cenu Thálie.

„Mamka měla ten dobrej nápad, že jsem se vždycky jmenovala Matoušková, takže s Hlaváčovými si mě příliš nikdo nespojoval. Nebyla jsem oběť, ten chudák, kterého se všichni ptají, co mamka, co teta... Spousta lidí vůbec netušila, že k sobě patříme, což byla obrovská výhoda. Všechno jsem si měla možnost vyšlapat sama,“ uvedla Lucie v televizním dokumentu Osudy hvězd.

S matkou se před kamerou společně nikdy neobjevila, s tetou Janou Hlaváčovou ano, a to ve filmu Cizí holka z roku 1984. „Všechny tři jsme se na jevišti potkaly při jednom zájezdovém představení, což bylo takové zvláštní,“ poznamenala dcera Dany Hlaváčové.

Tagy: