Simona Stašová s maminkou Bohdalovou rády navštěvují Španělsko. Herečka řekla, proč je láká

Simona Stašová je úspěšná česká herečka.

Exkluzivní rozhovor Martiny Jandové se Simonou Stašovou. Herectví má pro ni hlubší smysl

V exkluzivním rozhovoru pro Showtime povyprávěla herečka Simona Stašová Martině Jandové o společných dovolených s maminkou Jiřinou Bohdalovou, které si náramně užily. Španělské ostrovy navštívily v krátkém časovém úseku hned dvakrát, protože se tam Bohdalové dobře dýchá. Stašová také prozradila, co plánuje k oslavě 70. narozenin a zavzpomínala i na jeden z nejsilnějších momentů ve svém životě – synovu svatbu. A svěřila se, co pro ni znamená herectví.

Stašová se s maminkou Jiřinou Bohdalovou vydala v listopadu na španělský ostrov, kde si to náramně užily. „Byly jsme v listopadu s maminkou na Gran Canaria, bylo to pěkné. Ubytovaly jsme se v hotelu, starali se o nás nádherně,“ řekla s tím, že její mamince se ve Španělsku dobře dýchalo, proto se zanedlouho rozhodly letět k moři znovu.

ČTĚTE TAKÉ: Herce Jiřího Růžičku se v nemocnici pokusila zabít zdravotní sestra. Nesnášela jeho matku

Když vyrazily podruhé, zvolily místo hotelu apartmán. „Od 5. do 12. ledna jsme byly na Tenerife. S mojí téměř třiadevadesátiletou maminkou jsme si udělaly dva výlety. V apartmánu jsme si i vařily. A protože je tam spousta Čechů, ale i máminých přátel, strávily jsme ten týden úplně fantasticky,“ rozplývala se Stašová.

Podle svých slov má s maminkou nádherný vztah a společné dovolené jsou pro ni takovým návratem do dětských let. „Spíme v jednom apartmánu, vlastně načerpáváme sebe, jako když jsem byla malá a ona mladší. Najednou jsem zase ta malá holka a ona je mladší máma. Je to nádherné. Koukám na ni a říkám si: ‚Bože můj, buď tady do stovky.' Samozřejmě ve zdraví,“ svěřila se.

Svatba syna byla krásnější, než její vlastní velké dny

Minulý rok jí prý přinesl mnoho skvělých věcí, jako třeba svatbu syna Vojty. Stašová si ji užila mnohem víc, než čekala. „Byl to jeden z nejkrásnějších dnů v mém životě. Věděla jsem, že mě čeká přenádherný den, ale že mě to tak zasáhne? Když pan farář začal před kostelem vyprávět, že nejdřív člověk porodí dítě, pak ho nechá pokřtít, chodí s ním do školy a teď ho vede k oltáři, jel mi najednou v hlavě celý život. Říkala jsem si, že jde o jeden z nejsilnějších zážitků v mém dosavadním životě,“ rozplývala se.

Svatbu syna prožila Stašová mnohem emotivněji než své dvě předchozí. „Když jsem se vdávala, takový zážitek to rozhodně nebyl. Bylo to roztomilé a krásné, ale ne tak pravdivé, nefalšovaně hluboké,“ zdůraznila a připomněla, že snachu Helenu zná už osm let. S jejím synem jsou prý spřízněné duše. „Ti dva se našli. Jsem za to nesmírně vděčná. Je to velká výhra v životě,“ řekla.

Překvapení k 70. narozeninám

Herečka má stále plné ruce práce. Přestože jí bude brzy 70 let, pracovní tempo rozhodně nemá v plánu zvolnit. Ke svým kulatým narozeninám chystá pro fanoušky překvapení v podobě divadelní hry. „Tento celý rok budu pracovat na jejím scénáři a obsazení. Premiéra bude přímo na mé 70. narozeniny 19. března 2025 v Divadle Lucie Bílé. Jde o tragikomedii Cena za něžnost, kterou před námi hrála Shirley MacLaineová a Jack Nicholson. Vybrala jsem si Míru Etzlera, sedíme si jako partneři a moc se na to těším. Režisérem bude Vladimír Strnisko,“ doplnila.

S přibývajícím věkem začalo Stašové v hereckém povolání záležet především na tom, aby její výkon měl hlubší smysl i pro diváky v hledišti. „Od hereckého povolání vyžaduji, aby mělo smysl a poslání. Večer musí bavit nejen mě, ale musí i z něj něco odnést i diváci. Chci mít pocit, že moje povolání má nadhodnotu,“ vysvětlila Stašová v rozhovoru pro Showtime. Diváci ji aktuálně mohou vidět v inscenaci Skleněný zvěřinec Tennesse Williamse.

Plno věcí ve svém životě by Stašová udělala jinak. Moc dobře však ví, že už s tím nic nezmůže. Proto by ráda předávala poselství, že lidé mají více přemýšlet nad svým jednáním. „Neumím vrátit čas, neumím věci poupravit. Vracím se pořád k tomu, proč mě divadelní povolání strašně baví. Stávám se díky divadlu lepším člověkem. Mám šanci předat vzkaz: ‚Tady máte zrcadlo, nemusíte o tom mluvit, ale běžte domů a nedělejte to,'“ řekla oblíbená herečka.

Stašová sklidila pochvalu i od jedné psychoterapeutky. „Napsala do novin, že než by něco říkala svým klientům, posílá je na moje představení. To byl největší kompliment, který jsem kdy v životě dostala,“ podotkla herečka. „Divadlo mě baví, protože furt můžu lidem dávat návody,“ dodala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jiří Krampol zavzpomínal na své legendární herecké kolegy

Tagy: