Slavná moderátorka si vyslechla mrazivou diagnózu. Trpí stejnou chorobou jako Bruce Willis

Bývalé moderátorce Wendy Williamsové lékaři diagnostikovali závažné onemocnění. Trpí afázií a frontotemporální demencí, stejnou diagnózu si vyslechl v uplynulých letech také oblíbený herec a hrdina akčních filmů Bruce Willis. Informuje o tom web CNN s odkazem na prohlášení týmu, který o Williamsovou pečuje.

Pravdu o jejím závažném onemocnění se zástupci bývalé moderátorky rozhodli zveřejnit, aby vyvrátili fámy, které se o jejím zdravotním stavu šíří.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela slavná herečka Pamela Salemová. Zazářila po boku Conneryho ve slavné bondovce

„Jak fanoušci vědí, Wendy v minulosti otevřeně informovala veřejnost o svých zdravotních potížích s Gravesovou chorobou a lymfedémem, stejně jako o dalších problémech souvisejících se zdravím,“ cituje web CNN vyjádření zástupců moderátorky. V posledních letech se často objevovaly dotazy ohledně její schopnosti zpracovávat informace, mnozí spekulovali o zdravotním stavu Williamsové. „Stávalo se to ve chvíli, kdy začala ztrácet řeč a chovala se nevyzpytatelně,“ píše se dál v prohlášení.

Trpí stejnou nemocí jako Bruce Willis

„Rozhodnutí podělit se o tuto zprávu bylo těžké. Rozhodli jsme se po pečlivém zvážení, a to nejen proto, abychom se zasadili o pochopení, ale také kvůli tomu, abychom zvýšili povědomí o afázii a frontotemporální demenci,“ uvedl tým, který se o Williamsovou stará. Soud bývalé moderátorce nařídil opatrovnictví.

Wendy Williamsová se o závažné chorobě dozvěděla v roce 2023. Stejnou diagnózu si vyslechla také hollywoodská hvězda akčních filmů Bruce Willis.

Ten v březnu 2022 prostřednictvím příspěvku na Instagramu oznámil, že kvůli onemocnění končí s hereckou kariérou.

V únoru 2023 rodina Bruce Willise přišla s další zdrcující zprávou. Jeho zdravotní stav se prudce zhoršil, nemoc postoupila do frontotemporální demence neboli FTD. „Bohužel problémy s komunikací jsou jen jedním z příznaků choroby, které Bruce čelí. I když je to bolestivé, je úlevou mít konečně jasnou diagnózu. FTD je kruté onemocnění, o kterém mnozí z nás nikdy neslyšeli, a může postihnout každého,“ napsala tehdy rodina v prohlášení uveřejněném na stránkách Asociace pro FTD.

Frontotemporální demence je druhým nejčastějším degenerativním onemocněním mozku. Ve srovnání s Alzheimerovou chorobou přichází v relativně nízkém věku (týká se padesátníků). Typickými příznaky jsou změna charakteru a porucha zpracování emocí. V některých případech může dojít i k pomalu postupující ztrátě řeči (afázii).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Začala jsem věřit, že vše dobře dopadne, říká Slováčková. Prozradila, kde bere energii

Tagy: