Celebrity posílají Hadrbolcové vzkazy do nebe: Ať je cesta po obláčku klidná, píší

V pondělí zasáhla české filmové fanoušky smutná zpráva o úmrtí herečky Zdeny Hadrbolcové. Nad jejím odchodem truchlí i slavní kolegové, kteří nyní herečce posílají dojemné vzkazy do nebe. Klidnou cestu po obláčku popřál zesnulé herečce například moderátor Honza Musil. Dojemnou vzpomínku jí věnovala také kamarádka Jaroslava Obermaierová.

Kamarádce a kolegyni, herečce Zdeně Hadrbolcové, která zemřela v 86 letech, popřál nahoru mimo jiné moderátor Honza Musil. „Nebe otevřelo svou pomyslnou bránu. Odešla Zdenička Hadrbolcová. Ať je cesta po obláčku klidná. Vzpomínat budeme každý po svém, ale trvale,“ sdílel Honza Musil na svém facebookovém profilu.

ČTĚTE TAKÉ: Před smrtí měli o Hadrbolcovou strach její kamarádi. Nikdo netušil, jak na tom je

Na ikonickou postavu českých filmů zavzpomínal i jiný český moderátor Aleš Cibulka. „Odešla paní Zdenička, ach jo,“ napsal na sociální síti Cibulka a připojil společnou fotku.

Smrt Zdeny Hadrbolcové těžko snáší také reportér Láďa Hruška. Ten na sociální síti sdílel dojemný příspěvek s odkazy na filmy, ve kterých hrála. „Drahá tetičko, to dnešní probuzení bych chtěl vrátit na Probudím se včera. Páni kluci. Dnes je pro nás skutečně Černá sobota. Prý že Prachy dělaj člověka. Ale tebe, naše drahá pekařko Růženko, nám už nevrátí ani náš Bohouš, Návrat idiota, Sráči nebo Celebrity s. r. o. Ať jsou ti, Zdeni, ta letošní Křídla Vánoc nebesky lehká. Odpočívej v pokoji,“ vzkázal Hruška do nebe prostřednictvím sociální sítě Facebook Hadrbolcové s odkazem na filmy, ve kterých hrála.

Vzpomínku věnoval herečce dále i senátor Zdeněk Hraba. „Zemřela paní herečka Zdena Hadrbolcová. Ať si ji každý z nás pamatuje z mnoha seriálů či z legendárního filmu Páni kluci, jedno je jisté, byla to paní herečka s velkým H. Ať odpočívá v pokoji,“ napsal na sociální síti Hraba.

Číslo přestalo fungovat

Její dlouholetou kamarádku a kolegyni Jaroslavu Obermaierovou zpráva o jejím úmrtí hodně zasáhla. Bývaly spolu v pravidelném kontaktu, před časem se ale Zdena odmlčela. „Věděla jsem, že je na tom chudák velmi špatně. Před časem jsme si volaly, pak už jsem se jí dovolat nemohla a tušila jsem, že je to asi moc špatné. Je mi to hrozně líto. Smrt je pro ni vysvobozením,“ uvedla Obermaierová se slzami v očích pro CNN Prima NEWS.

Osobně se naposledy setkaly před pandemií koronaviru. „Pak se to její zdravíčko zhoršilo a už nebyla možnost se setkat. Zůstaly jsme alespoň v kontaktu telefonickém. Pak už ale to její číslo přestalo fungovat. Bude mi moc chybět,“ povzdechla si Obermaierová. Vzpomínat na ni bude nejen jako na vynikající herečku, ale i úžasného člověka. „Byla to skvělá žena, velmi ráda jsem s ní točila a trávila čas. Rozuměly jsme si spolu. Je jí strašná škoda,“ svěřila se smutkem v hlase.

K TÉMATU: Zemřela oblíbená česká herečka Zdena Hadrbolcová

Tagy: