Chemoterapie, teď nejistota po další operaci. Slovenský herec nevzdává boj s rakovinou

Slovenský herec Marcel Nemec se od loňského prosince léčí s rakovinou a tento týden musel podstoupit další chirurgický zákrok. Ačkoliv mu léčba dává zabrat, stále nepřichází o pozitivní myšlenky. V boji proti této zákeřné nemoci se totiž rozhodně neplánuje vzdávat. A to ani přesto, že mu lékaři dávali jeden až tři roky života.

Nemec už má operaci za sebou a nyní čeká na výsledky. Právě ty mají ukázat, jaká prognóza ho do budoucna čeká. „Ležím v nemocnici a vůbec mi není dobře. Cítím se hůře než po té první operaci,“ svěřil se deníku Nový čas herec známý z filmů Amnestie či Nedodržený slib.

Děsivou diagnózu se přitom Nemec dozvěděl úplnou náhodou. Trápily ho bolesti břicha a lékaři mu tehdy diagnostikovali kýlu. „Měla to být běžná laparoskopická operace. Nakonec trvala pět hodin. Probudil jsem se se všemi možnými trubičkami, které mi trčely z těla,“ řekl před pár měsíci herec. Diagnóza byla neúprosná – jeden až tři roky života.

Všechno mě bolí, není to sranda

„Nevěděl jsem, co se děje. Namísto malého otvoru mám 14 štychů. Pan primář mi povídal, že tam byly nějaké věci, které tam být neměly. Odoperovali mi kus tlustého střeva, kus tenkého a slepé střevo,“ vysvětlil s tím, že nádor se nakonec ukázal jako zhoubný a musel proto podstoupi sérii chemoterapií.

Ačkoliv to Nemec nemá v posledních měsících vůbec lehké, nezanevřel na svou kariéru ani své fanoušky. O svém zdravotním stavu je totiž pravidelně informuje na sociálních sítích. „Zvládl jsem to a zvládli to i oni. Všechno mě bolí. Moji milí, není to žádná sranda,“ uvedl ve čtvrtek krátce po zákroku Nemec. Nehledě na to se už těší na představení, které ho čeká již za pár dní. „Ale 23. června to dám, ne?“ napsal optimisticky.

Podporu mu vyjadřují i jeho příznivci, kteří mu píší povzbuzující vzkazy. „Z celého srdce vám přejeme brzké uzdravení. Posíláme lásku, radost a pozitivní myšlenky,“ psali lidé.

Tagy: