Smutné narozeniny Oldřicha Víznera: Bojuje s Parkinsonovou nemocí. Poslal dojemný vzkaz

Herec Oldřich Vízner, který 6. května oslavil sedmasedmdesátiny, prožívá velmi těžké chvíle. Už přes rok bojuje s Parkinsonovou chorobou, která mu kompletně změnila život. Kvůli ní se musel vzdát své herecké kariéry.

Herec Oldřich Vízner s Parkinsonovou chorobou bojuje velmi statečně a velmi si váží podpory, která se mu ze všech stran dostává. A to nejen od milované rodiny, fanoušků, ale i od Nadačního fondu Jiřího Menzela, který ho finančně podporuje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Když herečce Simoně Postlerové umíral manžel, držela ho za ruku. Vážně nemocný syn se bez její pomoci neobešel

„Herci neodcházejí do důchodu, herci hrajou, dokud můžou. Jsem vděčný za podporu a možnost nadstandardní péče v době, kdy už ze zdravotních důvodů nemohu hrát,“ napsal v poděkování, které vlastnoručně podepsal a zaslal k rukám vdovy po Jiřím Menzelovi, Olze Menzelové. Ta nadační fond spravuje a Víznerův dopis zveřejnila.

Bratr mu zemřel přímo před očima

Oldřich Vízner se během života musel vyrovnat s obrovskou tragédií, když přímo před jeho zraky přišel o život jeho bratr Vladimír, který pracoval jako kameraman. Bylo mu pouhých třiačtyřicet let. V roce 1983 vyrazili společně na dovolenou na italskou Elbu. Když dorazili na místo, postavili stany a začali připravovat večeři na přenosném vařiči.

Po ní si chtěli dopřát kávu. Plynová bomba, kterou Vladimír chystal použít, mu ovšem bouchla v ruce. Následkem popálení zemřel v nemocnici po šestnácti dnech. Pro Oldřicha to byl natolik traumatický zážitek, že od té doby začal trpět maniodepresí. „Byla jsem u toho a dokážu to pochopit, jak to muselo s Oldou zamávat. Bylo to opravdu strašné a děsivé,“ prozradila během života redaktorovi webu CNN Prima NEWS Víznerova první manželka, herečka Jana Šulcová.

S herečkou Vendulkou Křížovou se rozešel. Má s ní tři děti

S Janou Šulcovou má Oldřich Vízner dvě dcery: Terezu a Rozálii. Po rozvodu se mu s partnerkou Zuzanou narodila dcera Viktorie.

Zdálo se, že životní štěstí našel až po boku o pětadvacet let mladší herečky Vendulky Křížové, se kterou se poznal v Divadle Ungelt. Ve vztahu se jim narodily tři děti: Anežka, Albert a František. Po dvaceti letech společného soužití však přišel nečekaný rozchod. Oldřich se v divadle zamiloval do o šestačtyřicet mladší ženy a od rodiny odešel. S Vendulkou ale dodnes udržuje přátelský vztah a krásně vychází i se všemi svými dětmi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Simona Postlerová zemřela nečekaně a náhle. Bylo ji 59 let.

Tagy: