Stíhaný Depardieu uprchl do Prahy. Azyl a doprovod mu poskytuje herečka Sara Sandeva

Slavný francouzský herec Gérard Depardieu, který před týdnem skončil v policejní cele kvůli údajnému znásilnění a momentálně čeká na svobodě na soud, pobývá nyní v Praze. Společnost mu dělá současná partnerka Jakuba Prachaře, herečka Sara Sandeva.

Návštěva herecké hvězdy Gérarda Depardieua v Česku probíhá v přísném utajení. Ubytoval se v apartmánu na Starém Městě, který patří otci české herečky Sary Sandevy. Ta mu má občas během jeho pobytu dělat doprovod. Když ji redakce CNN Prima NEWS kontaktovala, telefon nezvedala a ozvala se jen prostřednictvím SMS zprávy. Když se dozvěděla, že jde o Depardieua, již nereagovala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Michal Pešek vydělal miliony, měl dvě Ferrari. Randil s Havlovou a Jandovou. Před smrtí oslepl, zemřel předčasně

Česko prý miluje. Jak dlouho se v Praze zdrží?

Podle informací CNN Prima NEWS Depardieu do Čech přiletěl za přítelkyní, která je původem z Valašska. K Česku má velmi blízký vztah, miluje Prahu a její historii. Několikrát tu natáčel, mimo jiné v klášterech Teplá na Karlovarsku nebo v Chotěšově na Plzeňsku. „Měl by se tu zdržet asi týden. Sice ho trochu trápí zdravotní problémy, ale jinak je tu náramně spokojený a užívá si to. O publicitu a veřejný zájem nestojí,“ řekl nám náš zdroj.

Od Putina získal ruské občanství

Na začátku roku 2013 udělil ruský prezident Vladimír Putin slavnému herci ruské občanství. To ho zbavilo povinnosti platit 75procentní daň, která byla ve Francii uvalena na osoby s nejvyššími příjmy. O několik let později přijal státní občanství Spojených arabských emirátů. Obrat v jeho kladném postoji k Rusku nastal až po vojenské invazi na Ukrajinu. Vpád do sousední země odsoudil a na adresu Ruska poznamenal, že se jedná o nepřijatelný a šílený exces.

Obvinění ze znásilnění odmítá

Gérard Depardieu už několik let čelí řadě obvinění ze znásilnění a sexuálního napadení. Na konci loňského roku mu kvůli tomu francouzské ministerstvo kultury odebralo Řád čestné legie, který herec obdržel z rukou prezidenta Jacquesa Chiraca v roce 1996. On sám ale trvá na nevině. V deníku Le Figaro nedávno zveřejnil dopis, v němž mimo jiné napsal: „Nejsem násilník ani predátor. Jsem jen člověk.“ Soud se jeho případem bude zabývat letos v říjnu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: TV Prima připravuje nový český seriál s názvem Náhradníci. V hlavních rolích se představí Jana Plodková a Kryštof Hádek:

Tagy: