Strach o Jiřího Bartošku: Prezident karlovarského festivalu leží v nemocnici

Podle Jiřího Bartošky by na festival do Karlových Varů mohl přijet Russell Crowe

Bartošku museli hospitalizovat

Herec a prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška byl hospitalizován. Momentálně leží v pražské Fakultní nemocnici v Motole. Už před několika dny znepokojil hosty Divadla Kalich, kde měl pokřtít knihu Biograf láska, když kvůli nemoci nedorazil. Podle informací CNN Prima NEWS prodělal herec virózu a není v ohrožení života.

Zpráva o umělcově zdraví přichází pouhé dva týdny před zahájením 57. ročníku karlovarského festivalu, jehož je Bartoška téměř 30 let prezidentem a pravidelně jej zahajuje. Informace o jeho aktuálním stavu pro CNN Prima NEWS upřesnila mluvčí mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Uljana Donátová. „Pan Jiří Bartoška je po prodělané viróze na rehabilitačním pobytu ve Fakultní nemocnici Motol, který absolvuje na nadstandardním pokoji na 3. chirurgické klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy u profesora Roberta Lischkeho,“ uvedla Donátová.

Není to poprvé, co se 76letý herec potýká se zdravotními problémy. Před třemi lety skončil v nemocnici se zánětem slepého střeva a musel podstoupit operaci. Kvůli indispozici tehdy přišel o roli v připravované komedii Přání Ježíškovi, kde měl ztvárnit postavu Kristiána.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Díky synovi tady maminka stále je, řekla Stašová a exkluzivně popsala boj Bohdalové o život

O roli přišel Bartoška také v roce 2014, kdy mu byla zjištěna rakovina mízních uzlin. Tehdy měl roztočený seriál Já, Mattoni. Jeho postavu nakonec ztvárnil Alois Švehlík, napsal web iDNES.cz. „Pro mě to byla naprosto neznámá situace. Já jsem totiž i přes své zdravotní hříchy nikdy marod nebyl. On se ale z rakoviny dělá až moc velký strašák. Je to sice vážná nemoc, ale ne žádné mysterium. A čím víc na ni myslíte, tím hůř. Když se ji naopak snažíte ignorovat, může se urazit a jít pryč,“ uvedl umělec v roce 2016 v rozhovoru pro časopis Blesk zdraví.

Šestasedmdesátiletý Bartoška má na svém kontě desítky filmů. Mezi ty nejznámější patří Je třeba zabít Sekala, Všichni moji blízcí, Teorie tygra či Anděl Páně. Od 90. let je prezidentem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Tagy: