Strach o moderátora Clarksona. Tělo mi nefunguje, jak by mělo, přiznal obavy z vážné nemoci

S obavami o své zdraví se veřejnosti svěřil oblíbený moderátor pořadu Top Gear Jeremy Clarkson. V pravidelných novinových příspěvcích napsal, že ho při výletech na fotbalová utkání se synem trápí dušnost. „První půlku zápasu se snažím popadnout dech,“ popsal své zdravotní obtíže. Televizní hvězdu rovněž trápí problémy se sluchem. Při lékařské prohlídce si v souvislosti s tím vyslechl nepříznivou zprávu. Píše o tom web The Mirror.

Kromě působení v divácky úspěšné motoristické show Top Gear je moderátor Clarkson neméně známý jako novinář a spisovatel. Svůj um v oblasti psaného slova dokazuje především v britském týdeníku The Sunday Times, kam pravidelně přispívá svými sloupky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Král tanečních hitů trpí rakovinou ve čtvrtém stadiu. Nemoc mi nebude diktovat, tvrdí

Právě v posledním příspěvku se svým čtenářům svěřil ve věci svého zdravotního stavu, který prý není zcela ideální. Moderátora podle jeho vlastních slov sužuje více problémů. 63letá televizní hvězda má dokonce strach, že komplikace mohou souviset s něčím vážnějším, píše web The Mirror.

Při procházkách s 26letým synem Finlem se mu prý často stává, že se výrazně zadýchává. „Když vyrazíme na Stamford Bridge (domácí stadion fotbalového klubu Chelsea FC, pozn. red.), nasadí vždy tempo, které se běžně vnímá jako standardní rychlost chůze. První půlku zápasu tak strávím tím, že vykašlávám hleny a snažím se popadnout dech. Dění na hřišti mi zcela uteče,“ svěřil se ve svém příspěvku.

„Když jsem slyšel, že by muži v mém věku měli ujít až 10 tisíc kroků za den, řekl jsem si: ‚Dobrá, ale kde na to mám sakra vzít čas?‘,“ uvedl ve sloupku.

Největší problémy má však moderátor se sluchem. Doktoři mu dokonce naznačili, že zhoršování až úplná ztráta tohoto smyslu může úzce souviset s vážnou nemocí. „Mé tělo už z velké části nefunguje tak, jak by mělo. Na jedné z prohlídek mi sdělili, že ztráta sluchu zdvojnásobí šanci, že se u mě rozvine demence,“ doplnil Clarkson.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Piers Morgan odhalil jména „královských rasistů“. Britové mají právo je znát, řekl

Tagy: