Těsně před smrtí poslala mrazivou zprávu. Barbara Haščáková cítila, že umírá

Barbara Haščáková těsně před smrtí napsala mrazivou zprávu.

Zemřela zpěvačka Barbara Haščáková

Zpěvačka Barbara Haščáková věděla, že umírá. Jedna z posledních zpráv, kterou odeslala začátkem listopadu, byla plná bolestných slov. Zdravotně na tom byla špatně již delší dobu, informoval slovenský web Plus 7 Dní. Muzikantka na Floridě, kde žila, neměla dostatek peněz na léčbu. V rodném Slovensku se ale léčit nechtěla. Obávala se, že dopadne jako Iveta Bartošová.

Že je to velmi špatné, tušila zpěvačka už nějaký čas. V jedné z posledních odeslaných zpráv Barbara Haščáková, která se proslavila v devadesátých letech hudebním duem MC Erik & Barbara, řekla, že umírá.

ČTĚTE TAKÉ: MC Erik a Barbara jsou milenci, mysleli si fanoušci. Muzikant řekl, jak to mezi nimi bylo

„Sotva žiju. Umírám. Nemám ani vodu. Včera jsem byla plavat, ale dnes nevím, co bude. Není to dobré,“ nahrála v hlasové zprávě zpěvačka 5. listopadu, napsal server Plus 7 Dní.

Barbara Haščáková zemřela 22. listopadu v důsledku náhle cévní mozkové příhody. Smutnou zprávu potvrdil její bratr Andrej Haščák pro TASR v neděli 3. prosince, napsal portál startitup.sk. Bylo jí pouhých třiačtyřicet let, 11. prosince by oslavila 44. narozeniny.

Muzikantku známou pro hity Sen či Keď príde láska trápily zdravotní komplikace již delší dobu. Provázely ji problémy se slinivkou břišní. Před dvěma lety pak své blízké vystrašila, když byla na operaci hlavy. „Lékaři mi řekli, že kdybych nepřišla včas, mohla jsem zemřít. Nikdy by mě nenapadlo, že se mi něco takového může stát. Vždyť mi je teprve jednačtyřicet let,“ cituje deník slova Haščákové.

Zpěvačka prodělala také velmi těžký covid a v srpnu opět zamířila do nemocnice. „Dnes brzo ráno mě operovali. Mám zápal plic a jsou i zavodněné. I nohy mi z toho natekly. Vypadám jako Fiona. Dostala jsem hodně infuzí. Těžko se mi mluví, jsem strašně unavená,“ postěžovala si portálu.

V průběhu operace jí navíc selhalo srdce. „Museli mě oživovat. Je to napsané i v propouštěcí zprávě,“ doplnila.

Nechtěla dopadnout jako Bartošová

V Americe, kde žila od roku 2000, neměla dostatek financí na kvalitní lékařskou péči. Svěřit se do rukou odborníků na Slovensku ale odmítala. Měla k tomu důvod. Bála se totiž paparazzi. „Zabili by mě, stejně jako Ivetku Bartošovou. To raději zemřu tady, aby o mně nic nepsali,“ vyslovila své přání Haščáková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vozíčkáři se nemají jak bránit, říká zpěvačka Tomešová. Podpořila je charitativní akcí

Tagy: