Moře se zbarvilo do ruda. Smrt hvězdy skupiny Plavci Milana Dufka dodnes budí hrůzu

Od smrti zpěváka, kytaristy a hudebního skladatele Milana Dufka právě uplynulo sedmnáct let. Nejvíce se proslavil se skupinou Plavci neboli Rangers. Zemřel ve věku 61 let, osudnou se mu stala láska k cestování. Co se v den jeho smrti stalo a co neštěstí předcházelo?

Z okolností smrti hudebníka Milana Dufka dodnes mrazí a při vzpomínkách, jak přišel o život, doslova naskakuje husí kůže. Tragicky zahynul při potápění v Kolumbii, když ho přejel člun. Očitým svědkem hrůzné události byl jeho nerozlučný parťák z kapely Miroslav Řihošek, který redaktorovi CNN Prima NEWS vylíčil, jak k neštěstí došlo.

„Vždycky, když jsme jeli hrát do zahraničí, byla to zásluha především Milana, který miloval cestování a ty koncerty a zájezdy organizoval. Tenkrát zajistil vystoupení v Kolumbii, tak jsme letěli. Tři týdny jsme tam hráli a pak měli týden volno a přemýšleli, jak ho strávíme,“ přiblížil hudebník.

Moře se proměnilo v rudou barvu

V úvahu připadaly dva návrhy: Výlet do Amazonie nebo pobyt na nějakém ostrově u moře. „Vzhledem k tomu, že jsme s Milanem už v Amazonii byli a kluci byli trochu línější, řekli jsme si, že dáme přednost pohodě a vybrali ostrov San Andrés v Karibském moři,“ vylíčil Řihošek.

Dorazili na místo, ubytovali se a v euforii se vrhli do vln. „Milda si vzal šnorchl a nedaleko od břehu se začal potápět. Já jsem stál na mole a protože byl docela vítr, přemýšlel jsem, jestli nezkusím windsurfing. Najednou koukám, jak se náš kamarád, argentinský potápěč, žene do vody. Moře se změnilo v rudou barvu... Nevěděl jsem, co se děje,“ popsal nejsmutnější okamžiky svého života.

Hrůze bezmocně přihlížel, v tu chvíli už nic dělat nešlo. Dufka přejel projíždějící motorový člun, vrtule mu přeřízla tepnu a na místě vykrvácel. Když jeho bezvládné tělo dopravili na molo, bylo už na záchranu života samozřejmě pozdě. „Byl jsem v šoku a začal shánět doktora. Přitom každému muselo být jasné, že už je to zbytečné. Nejsmutnější na tom všem je, že stačilo pár dní, aby nám došlo, že kolem ostrova, kde se to stalo, si lodě zkracují cestu. Nikdo se tam nekoupal, všichni to věděli, jen my ne,“ povzdechl si Řihošek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Milan Peroutka o dovolené na Maledivách: Na ohňostroj nám s manželem přestalo pršet

Tagy: