Strýcová o mateřství: Jsem unavená a ospalá. Ještě jedno miminko bych ale určitě chtěla

Barbora Strýcová ukončila svou kariéru ve 35 letech

Strýcová v roli maminky

Je to už téměř rok, co vítězka Wimbledonu Barbora Strýcová přivítala na svět svého prvorozeného syna Vincenta. A ačkoliv jí mateřství dává pořádně zabrat, užívá si ho plnými doušky. V rozhovoru pro Showtime prozradila, že by se druhému miminku časem vůbec nebránila.

Z dříve úspěšné tenistky je teď maminka na plný úvazek. „Život se mi změnil strašně moc. Ale k dobrému. Samozřejmě jsem unavená a ospalá, ale prožívám toto nádherné období s malým. Vidím, jak roste, učí se nové věci, poznává a objevuje a je to prostě nádherné. Nemůžu si stěžovat,“ řekla s úsměvem Strýcová.

S příchodem miminka má také méně času pro sebe. Naštěstí má ale kolem sebe pomocníky, kteří jí s hlídáním pomůžou. „Je to takové složitější, ale naštěstí mám skvělou tchyni a moji mámu, takže teď hlídá babička i můj přítel. Jsou na to dva,“ vylíčila bývalá sportovkyně.

Syna Vincenta přivedla na svět s partnerem a šéfredaktorem měsíčníku Esquire Petrem Matějčkem. První narozeniny chlapec oslaví už na podzim. Ačkoliv mu ještě není ani rok, už teď je prý zřejmé, že se svým rodičům hodně podobá. „Není to úplně dítko, které by posedělo v koutě, spíš naopak. Je hodně živý a má rád pozornost lidí. Má být po kom,“ řekla Strýcová s tím, že je podobný nejen jí, ale i jejímu příteli.

Chtěla bych mít takové blázny dva

Zda bude její syn také profesionálním sportovcem, prý ale zatím nedokáže odhadnout. „Byla bych hrozně ráda, kdyby se naučil hrát tenis. Profesionálně hrát nemusí, ale naučit se to asi bude muset,“ řekla.

V rozhovoru pro Showtime také prozradila, že v budoucnu druhé dítě nevylučuje. „Ještě jedno miminko bych určitě chtěla, aby nebyl Vincent sám. Ale teď rozhodně ne, spíš až za nějakou dobu. Je to blázinec, ale nádherný blázinec, takže bych chtěla mít takový blázny dva,“ přiznala Strýcová.

O tom, že je těhotná, se dozvěděla v průběhu loňského Australian Open, posledního turnaje, který odehrála. Kariéru profesionální tenistky ukončila ve 35 letech. Jak přiznala v talk show 7 pádů Honzy Dědka, krásnou novinu se nedozvěděl jako první její partner, ale trenér.

„V hlavě jsem nejdřív měla jenom to, že budu mámou, že čekám mimino. To, že skončím tenisovou kariéru, přišlo později. Chvilku jsem z toho byla smutná, ale tak to je. Přišlo to přirozeně a v mém věku to tak asi má být,“ řekla před rokem Strýcová.

Tagy: