Lásky Martina Stropnického: Jiskra během natáčení i randění se slavnou herečkou po rozvodu

Mezi lásky herce a politika Martina Stropnického patřila nejen Lucie Borovcová, dcera slavného textaře Zdeňka Borovce, s níž se oženil hned dvakrát, či herečka Veronika Žilková. Románek prožil také s o deset let starší herečkou Danielou Kolářovou.

Soukromý život Martina Stropnického, který slaví 67. narozeniny, by vydal na román. Jeho první velkou láskou byla textařka a scenáristka Lucie Borovcová, dcera textaře Zdeňka Borovce, který psal písně pro špičku české popmusic, například pro Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou, Waldemara Matušku, Marii Rottrovou či Hanu Zagorovou.

Vzali se a po osmi letech se rozvedli. Jak informoval deník Blesk, v mezidobí měl Stropnický prožít románek s herečkou Danielou Kolářovou, které se rovněž rozpadlo manželství, a to s hercem Jiřím Ornestem. Po čase ale milostné poblouznění vyprchalo a jak Martin, tak i Daniela se znovu vrátili ke svým bývalým partnerům, s nimiž se podruhé vydali k oltáři.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tajemství Ivety Bartošové a Jiřího Pomeje. Čekali spolu holčičku Sofinku. Dopadlo to tragicky

Jiskra přeskočila při natáčení pohádky

Ani napodruhé však Martinovi Stropnickému vztah s Lucií nevydržel. V manželství prožili, i když s přestávkami, 24 let a narodily se jim tři děti: Matěj, Anna a Františka. Soud je rozvedl v roce 2005, kdy už Stropnický žil s herečkou Veronikou Žilkovou. Pomyslná jiskra mezi nimi přeskočila během natáčení pohádky Křesadlo v roce 2004.

„My jsme si oba dva řekli, že jsme se vzájemně dvacet let sledovali. Ve třiadvaceti, když jsme se potkali poprvé, tak jsem na něj byla moc. Později mi to přiznal. Velká prsa, velký zadek, hodně a nahlas jsem mluvila, tehdy ho to prý zastrašilo,“ prozradila Žilková ve své knize Dělte dvěma.

V roce 2005 se jim narodila dcera Kordula a o dva roky později syn Melichar, který však přišel na svět s vrozenou vadou – brániční kýlou – a zemřel v osmi měsících. Když jim lékaři oznámili, že umírá, Veronika u posledních momentů se svým synem nedokázala být.

Bolestné poslední chvíle s umírajícím synem

„Zdekovala jsem se a šla hrát Deskový statek do Činoheráku, ale Martin tam zůstal. Já se ocitla v takovém deliriu tremens. Tehdy jsem pochopila, že je Martin silnější než já. Má mraky chyb, je málo citlivej, ale poprvé v životě jsem byla v něčem druhá a jsem pyšná, že mám doma toho prvního. Teprve nedávno mi řekl, jak to proběhlo. Nosil to v sobě těch čtrnáct let, než byl schopný mi říct, jak to bylo vteřinu po vteřině. Věděla jsem, že je dobře, že jsem u toho nebyla, protože vidím na Martinovi, jaké má trauma. Já ho měla tehdy, on teď,“ svěřila se v knize Veronika a popsala, co se v nejsmutnější den jejich života odehrálo.

„V poslední chvíli se domluvili na odpojení. To mi tenkrát Martin neřekl. Přitom já to odpojení chtěla. Bylo to nekonečné. Nejdřív byl v Podolí x týdnů na JIPce a pak ho dali na ARO na Karlák. Tenkrát to vyřešil Martin. Řekli, že buď Melichara nechají ještě čtyři hodiny trápit, nebo ho odpojí hned. Už týden se čekalo, že umře. Jenže on byl Žilka! On nechtěl odejít, strašně tady chtěl být! Chtěl žít, to na tom bylo to nejhorší. To bylo dítě, když jsem přišla, tak se radovalo, že jsem tam. Ale narodil se v době, kdy mu lékaři ještě nedokázali život zachránit. Zemřel 27. listopadu 2007, bylo mu jen 198 dní.“

Zamiloval se do o 30 let mladší ženy

Také manželství Martina Stropnického a Veroniky Žilkové nakonec skončilo rozvodem. Prožili spolu osmnáct let, z toho čtrnáct let jako manželé. Zatímco herec jeho důvody v médiích nekomentuje, herečka tvrdí, že jí konec oznámil prostřednictvím e-mailu, v němž uvedl, že už ji nemiluje a omlouvá se ji. Důvodem je podle ní jeho nová známost, o třicet let mladší Markéta Horňáková, která jako stážistka nastoupila na českou ambasádu v Izraeli, kde Stropnický působil ve funkci velvyslance.

Veronika Žilková v pořadu 7 pádů Honzy Dědka popsala vztah s Martinem Stropnickým:

Tagy: