Těžké chvíle Bernáškové. Vzpomněla na natáčení v den smrti otce. I to život přináší, řekla

Jana Bernášková je známá coby úspěšná divadelní a seriálová herečka. Svůj talent ale dokázala uplatnit i jako spisovatelka – nyní vychází její třetí román Koloušek. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS známá umělkyně prozradila, že ji ke psaní přivedla tíživá životní situace. Začala s ním totiž v době, kdy se její tatínek léčil s rakovinou.

„Jak všichni víme, rakovina slinivky je neléčitelná. Je definitivní a hraje se jenom o čas,“ řekla v pořadu Povídej Bernášková. Právě s touto nemocí se před lety léčil její tatínek. „Byl sám a já věděla, že péče o něj padne celá na mě. Bylo to náročné, hlavně emočně. Snažili jsme se ho podporovat, i když on sám se snažil nás tím nezatěžovat. Ale my jsme to prožívali s ním,“ popsala.

S rakovinou bojoval rok a dva měsíce. Podle slov Bernáškové velmi statečně. „Celý rok jsem se s ním snažila dohnat život. Hodně pracoval a třeba nikdy nebyl u moře. Proto jsem ho vzala do Polska k Baltu. Snažila jsem se mu vynahradit věci, jež nezažil. Náročná byla i chemoterapie. Byla velice intenzivní. Pocitově se mi zdálo, že jich bylo třeba sto,“ svěřila se 42letá herečka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Eva Burešová si musela najmout bodyguarda. Sama by to nedala, říká manažer

Právě v době, kdy pečovala o nemocného tatínka, začala pracovat na své první knížce. „Vzpomněla jsem si, jak jsem psala pro jeden časopis články, které mě bavily. Vzala jsem si tedy počítač a začala psát. Doma jsem se ale vymlouvala a říkala, že jdu do práce. Potřebovala jsem uniknout. Mít pocit, že do té práce skutečně jdu. Že nejsem jen paní na úklid, vaření a odvoz na chemoterapie,“ řekla otevřeně Bernášková.

Její tatínek zemřel velmi náhle a Bernášková se smutnou zprávu dozvěděla krátce před natáčením. Když se štáb dozvěděl, co se jí stalo, dal jí na výběr, zda natáčení nechce ten den zrušit. Odmítla. „Točila jsem asi dvě hodiny poté, co jsem se dozvěděla, že umřel. I to život přináší,“ přiznala. Svůj první román Jak přežít vlastního muže vydala před třemi let. Stal se bestsellerem

S moderátorkou Radkou Červinkovou mimo jiné pohovořila o svém prvním manželovi a režisérovi Davidu Drábkovi či současnému vztahu s Rudolfem Merknerem, se kterým má syna Theodora. Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu výše.

Tagy: