Úspěšná modelka, která měla randit s princem Harrym. Kdo je řecká princezna Olympie?

Řecká princezna Olympie v úterý oslavila 27. narozeniny. Členka královské rodiny je velmi žádanou modelkou a mimo jiné i kmotřenkou britského panovníka Karla III.

Princezna Marie-Olympie Řecká a Dánská se narodila jako nejstarší potomek korunnímu princi Pavlovi a jeho manželce Marii-Chantal, korunní princezně řecké, a je jejich jedinou dcerou. Roli prarodičů zastávali Konstantin II. Řecký a Anne-Marie Dánská, poslední tamní panovnický pár. Konstantina II., který byl vzdáleným příbuzným zesnulého britského prince Philipa, po zániku řecké monarchie v roce 1973 vyhostili ze země, píše britský deník Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Princ George slaví 10. narozeniny. Rodiče zveřejnili jeho nový portrét, Britové se rozplývají

Olympie studovala v New Yorku, kde žila i se svými čtyřmi bratry, a v současné chvíli pobývá v londýnském Notting Hillu.

Největší vášní princezny, která v úterý slavila 27. narozeniny, je móda. Spolupracovala s těmi největšími módními značkami, jako jsou Michael Kors, Dior nebo Dolce & Gabbana. Vedle přehlídkových mol plnila také stránky časopisů, například Harper's Bazaar či Vogue Thailand.

Kmotřenka Karla III.

Řecká královská rodina si je velmi blízká s tou britskou. Král Konstantin II. se stal kmotrem prince Williama. Král Karel III. se stejné role ujal u Olympie. A podle princezny je v ní skvělý. „Nikdy nezapomněl na moje narozeniny,“ řekla v rozhovoru pro web The Telegraph.

Když bylo princezně devatenáct let, začaly se šířit spekulace, že randí s princem Harrym, o čemž informoval například The Sun. Britská královská rodina ale tyto zvěsti popřela.

Nyní Olympie tvoří pár s Peregrinem Pearsonem, dědicem Michaela Pearsona, jehož rodina má údajně jmění v hodnotě 224 milionů liber, v přepočtu tedy zhruba 6,2 miliardy korun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princ Harry míří k soudu. Hrozí tvrdá a špinavá bitva, říká expertka o sledovaném procesu

Tagy:
narozeniny princ Harry královská rodina modelka módní přehlídka Paris Hilton Karel III. Paris Hiltonová král Karel III. molo Nicky Hilton Princezna Marie-Olympie Řecká a Dánská Marie-Chantal Claire, korunní princezna řecká Pavel Řecký a Dánský Nicky Hiltonová Poppy Delevingne