Královská svatba oslnila Francii. Závoj půvabné nevěsty se táhl přes celé schody ke katedrále

Honosná královská svatba se konala ve francouzské katedrále sv. Lazara v Autunu. Princ Amaury Bourbonsko-Parmský se tam oženil s půvabnou aristokratkou Pélagií de Mac Mahonovou. Nevěsta oslnila svatebčany nádhernými šaty s dlouhým závojem, píše Daily Mail.

Své ANO si řekli princ Amaury Bourbonsko-Parmský a Pélagie de Mac Mahonová v sobotu. Pro tento výjimečný den si pár vybral katedrálu sv. Lazara, která se nachází v burgundském městě Autun, píše britský deník Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Boris Johnson se stal osminásobným tátou. Manželka Carrie mu porodila chlapečka

Třiatřicetiletá Pelágie si oblékla na svatbu elegantní šaty s krajkovými rukávy. Třešničkou na dortu pak byla tiára s výraznými náušnicemi a dlouhý závoj s květinovým lemem, který se táhl přes celé schody u vstupu do chrámu.

Princ měl na sobě frakové sako a tmavě šedé kalhoty. Výrazným prvkem pak byla červená kravata a šedý cylindr. Oba vypadali naprosto úchvatně.

Pélagie pochází z rodu maršála Mac Mahona. Ten byl v pořadí třetím francouzským prezidentem mezi lety 1873 a 1879. Za jeho vlády se Elysejský palác stal definitivní rezidencí prezidenta, a to od září 1874, uvádí web France in the US. Bratrem nevěsty je vévoda z Magenty Maurice de Mac Mahon.

Jednatřicetiletý ženich pochází z nevládnoucího nizozemského královského rodu Bourbonsko-Parmských, je nejstarším potomkem prince Karla Emanuela Bourbonsko-Parmského a princezny Constance de Ravinelové.

Tagy: