Vdova Olga promluvila o posledních dnech Waldemara Matušky. Syn jí další svatbu schválil

Od smrti nezapomenutelného českého zpěváka Waldemara Matušky v těchto dnech uplynulo 14 let. Jeho životní láska Olga, kterou si v roce 1976 v den svých 44. narozenin vzal za manželku a měl s ní syna Waldemara, na charismatického umělce zavzpomínala pro CNN Prima NEWS. Jaké bylo soužití s pěveckou legendou, kolem níž se celý život točila spousta krásných žen? A jak se poznali s dalším manželem Jiřím Plannerem?

Zatímco někteří umělci se vyrovnávají se stárnutím a přibývajícími roky těžce, Waldemar nikdy věk neřešil. Pro něj byl jen číslem. Přestože byl na sklonku života vážně nemocný a zdraví mu přestávalo sloužit, neztrácel optimismus a svůj pověstný humor. „Prostě žil. I když mu nebylo dobře, sálal z něj život. O smrti nikdy nemluvil,“ popsala CNN Prima NEWS Olga.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z bývalé herecké hvězdy Jorgy Kotrbové se stala multimilionářka

Waldemar zemřel 30. května roku 2009 ve věku 76 let. „Na poslední chvíle, kdy jsme se viděli naposledy, a slova, která jsme si řekli, nikdy nezapomenu. Jsou to ale momenty, o které se nechci s nikým dělit,“ uvedla Olga.

Není den, aby si na Waldemara nevzpomněla. Jako člověk byl prý naprosto výjimečný a dokonalý. „Byl úžasný manžel, milenec a vůbec nedocenitelný táta. Narození Waldíka, to je moment, na který nikdy nezapomenu. Je to vlastně potvrzení toho posvátného svazku,“ přiblížila. Přestože se říká, že v každém vztahu se zákonitě po čase musí někdy objevit i mráčky, v manželství s Waldemarem nic takového nezažili. „Proti všem jízlivým předpovědím se mráčky nedostavily, nesprchlo,“ prozradila Olga.

Podruhé se vdala. Její muž byl Waldův kamarád

Jejich syn Waldemar, který je tátovou věrnou kopií, se hudbě nevěnuje. „Je zapálený do techniky, počítačů... Nestíhám to sledovat. Spíš chápat. Vždycky jsme z něj s Waldou měli radost. Moc tak dobrých rodinných vztahů neznám. Jsem šťastná, že ho máme,“ přiblížila Olga, která se před dvěma lety znovu vdala.

Za manžela si vzala Jiřího Plannera, který byl Matuškovým blízkým přítelem. „Dokonce tak velkým kamarádem, že ho Walda požádal, aby se stal Waldíkovým kmotrem. Křtiny byly velkolepé v New Yorku 1978. Walda s Jirkou se znali ještě z Karlových Varů, kde v padesátých letech oba bydleli. V roce 1963 Jirka emigroval. Mě s Jirkou Walda seznámil asi v roce 1973 v USA před naším koncertem v New Yorku, odkud jsme mířili s KTO na festival do Nashville,“ prohlásila Olga.

Když pak v roce 1986 do USA emigrovali i oni s Waldemarem, začali se vídat ještě častěji. Dokonce společně investovali do nemovitostí. „Vdala jsem se dvanáct let po tom, co nás Walda opustil. Bylo to asi za dva roky nato, co zemřela i Jirkova Jana. Stalo se něco, co mě nikdy ani ve snu nenapadlo. Bylo to jako pokračování mého životního románu. Svěřila jsem se Waldíkovi (synovi, pozn. red.), a když mi řekl: ‚Maminko, vždyť mi ho táta vybral,‘ tak jsem všemu nechala volný průběh. Myslím, že je Jirka rád, že nás má a my jsme moc rádi, že máme jeho. Moje životní pohádka neskončila,“ uzavřela Olga Matušková.

Tagy: