Velká rána pro frontmana Mandrage. Kvůli neléčené cukrovce měl Víťa Starý přijít o nohu

Dlouhých osmnáct let fanoušci s nadšením chodili na koncerty a kupovali nejnovější alba kapely Mandrage, před třemi roky se však vše změnilo. Frontman a zpěvák Vít Starý kvůli drogové závislosti potřeboval léčbu, a tak oblíbená česká skupina oznámila rozpad. I po letech si zpěvákův životní styl vybírá svou daň. Kvůli neléčené cukrovce mu lékaři měli amputovat nohu.

Šrouby a matice, Františkovy Lázně nebo Hledá se žena. Hity kapely Mandrage si lidé v Česku s nadšením zpívají dodnes, obnovení plzeňského boybandu se však fanoušci zřejmě nedočkají. Po třech letech, kdy kapela oznámila svůj rozpad, se zdravotní stav frontmana Starého pravděpodobně příliš nezlepšil. Naopak, zasáhla ho další velká rána.

Byl to zejména vzhled zpěváka, který fanoušky před lety šokoval – propadlé tváře, kruhy pod očima, vystouplé líce. Z miláčka publika se pro mnohé stal odstrašující příklad drogového závisláka. Po čase se nicméně zdálo, že se Starý dostává z nejhoršího. Na svůj životní styl však zjevně doplácí dál.

Už to nešlo jinak

„Víťovi museli amputovat část nohy. Je silný diabetik a už to nešlo jinak,“ prozradil dobře informovaný zdroj z okolí zpěváka týdeníku Sedmička. Stejnou informaci potvrdil informátor i redakci Expres. Redakce webu Prima Ženy kontaktovala bývalou manažerku kapely Mandrage s tím, zda může informaci o amputaci potvrdit. „O tom nic nevím,“ uvedla Lucie Hájková.

Už dříve byl Starý na fotografiích zachycen o berlích. Jeho blízký kamarád webu Extra sdělil, že zpěvák cukrovku zanedbával. „Teď už k doktorům chodí, ale léta na to kašlal. A kvůli komplikacím s ním bohužel musel skončit v práci. Chodí chudák o holi, hrozí mu i invalidní vozík,“ uvedl tehdy. Fanoušci nyní doufají, že se Starý dá brzy dohromady, neboť zdraví je to nejdůležitější.

Tagy: