Kapela Mandrage skončila před rokem kvůli drogám. Uvažují členové o comebacku?

Mandrage

Dlouhých 18 let spolu strávili v autě přejížděním z koncertu na koncert, pak ale přišel zlom. Drogově závislý frontman potřeboval léčbu a kapela Mandrage tak musela skončit. Bývalí členové skupiny v pořadu SHOWTIME popsali, čemu se nyní věnují, a odpověděli i na otázku, zda neuvažují o comebacku.

Příští měsíc to bude rok, co kapela Mandrage oznámila rozchod. Na hudbu ale její členové nezanevřeli, jak vyplývá z exkluzivního rozhovoru pro SHOWTIME.

„Já dělám reklamního textaře a mám jednu kapelu s naším bubeníkem z Mandrage a basákem od Mekyho, ale vzhledem k tomu, jaký ten rok je, jsme odehráli pět koncertů. Musím ale říct, že mi to nechybí, stačí mi to,“ sdělil klávesista František Bořík s tím, že s legendárním Mekym Žbirkou spolupracuje i zmíněný bubeník Mates Vorda.

„Mě to nasměrovalo k mé druhé lásce – kulisám, které jsem vyráběl i pro Mandrage. Mám truhlářskou firmu, takže děláme nábytek a to svoje tvůrčí si vybíjím tam,“ popsal basista Michal Faitl. Designu kulis pro různé pořady se pak věnuje i Vorda.

„Myslím, že Pepa se naplno věnuje tetování, má tetovací salon v Plzni. Když netetuje, stará se o rodinu. Občas se potkáme a grilujeme,“ přiblížil Faitl další působnost kytaristy Josefa Bolana.

Fanoušky ale zřejmě nejvíc zajímá, jak je na tom frontman Vít Starý. „Víťa je v pohodě. Občas se vidíme, naposledy byl před dvěma měsíci na mé svatbě,“ uvedl Bořík.

Na to, že je kapela Mandrage už několik měsíců obrazně řečeno mimo provoz, stále klukům chodí nabídky od pořadatelů velkých kulturních akcí a také příznivci volají po comebacku. „Kdybychom se dohodli – nás pět, tak jsem s tím úplně v pohodě, ale v žádném jiném složení bych to dělat nechtěl,“ odmítl klávesista.

„Já mám taky takové soukromé přání, které jsem říkal Františkovi, když jsme sem šli. Chtěl bych se zkusit zeptat kluků, jestli bychom si příští rok nedali jeden koncert společně. Ale tím bych strašně předbíhal, takže to je moje tajné přání. Kdyby to někdy bylo jako dřív, tak bychom se k tomu lépe chovali. Když člověk o něco přijde, zjistí, co měl, a umí balancovat,“ dodal basista.

Jestli v roce 2021 uvidíme Mandrage opět na scéně, je zatím ve hvězdách. Co ale jisté je, že už brzy vyjde kapele trojlabum jejích největších hitů.

Tagy: