Vydělal miliardy, skončil ve vazbě a hrozí mu vězení. Kdo je partner Jiřiny Bohdalové?

Herečka Jiřina Bohdalová svého přítele slovenského miliardáře, podnikatele Ľubomíra Focka dlouho tajila. Že spolu tvoří pár, vyšlo najevo teprve před rokem, a to díky autobiografické knize Vždycky upřímná, která byla vydána u příležitosti jejích 90. narozenin. Podle webu Seznam Zprávy nyní Focko kvůli případu zmanipulovaných zakázek skončil ve vazbě a reálně tak hrozí, že legenda českého filmu opět zůstane sama. Kdo je vlastně vlivný muž, který okouzlil slavnou českou herečku?

Když vyšlo najevo, že Jiřina Bohdalová s o čtyřiadvacet let mladším Slovákem Ľubomírem Fockem jsou více než jen kamarádi, zdálo se, že je v těch nejlepších rukou. Focko, který je vystudovaný doktor filozofie, působil jako pravý gentleman, který by nestárnoucí herečce snesl modré z nebe.

Seznámili se v roce 1994 na oslavě třicátých narozenin herce a producenta Jiřího Pomeje. Focko ji zpočátku obdivně pozoroval zpovzdálí, ale netroufal si ji oslovit, neboť nevěřil, že by o jeho společnost mohla taková slavná umělkyně vůbec stát.

Sblížilo je kuriózní seznámení

Zanedlouho se však setkali znovu. A to v Dubaji, na soustředění fotbalové Amfory, kterou tvoří nejpopulárnější herci, zpěváci, moderátoři či bývalí vynikající sportovci z české a slovenské republiky. Bohdalová, stejně tak jako Focko, je jejím členem. To už se chopil příležitosti a Jiřinu oslovil. „Bylo to opravdu seznámení, které stálo za to. Měl jsem tu čest ji učit jezdit na vodním skútru a hned při prvním pokusu spadla do vody. V té chvíli byste jen těžko hledali většího hlupáka, než jsem byl já. Nestandardní seznámení nás sblížilo,“ přiblížil Focko.

Na dovolenou brali děti i vnoučata

K postupnému sbližování pak docházelo na společných dovolených. „Já jsem cestoval se svým synem, ona s vnoučaty. Byli jsme tam jako otec, máma a tři děti. Fungovali jsme jako rodina. Jen mi občas zasahuje do výchovy. Tím mě dost štve, tak se musím držet. V posledních letech už cestujeme jen na Krétu,“ prozradil v knize Vždycky upřímná Focko, který má pro Bohdalovou jen slova uznání.

„Jako partnerka je úplně super. Lidsky jsme si velmi sedli. Těžko se to popisuje. Je to příjemný, milý a vzdělaný člověk. Skvěle vaří a můžu se s ní bavit o všem,“ uvedl slovenský podnikatel, který je vášnivým lovcem a mezi jeho záliby patří také sport a hudba. Především ta cimbálová. Sám velice rád zpívá a vydal už několik CD národních písní. Kmotrou jeho třetího alba, které se jmenovalo Písně mého srdce, byla právě Bohdalová.

Skončil ve vazbě. Herečka jen těžko hledá slova

Partnerská idylka však zřejmě skončila. Focka, který patřil mezi vlivné podnikatele, na Slovensku vlastnil například síť supermarketů a v Česku figuruje ve více než deseti firmách, teď čekají těžké časy. Jak informoval web Seznam Zprávy, podle policie byl hlavou skupiny, která ovlivňovala státní tendry, za což ho soud poslal do vazby. Slavná herečka je z toho zaskočena a jen těžko hledá slova. „Nezlobte se, já o tom doopravdy nic nevím,“ řekla webu Bohdalová.

Tagy: